Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

For nemt i skolen

Hej med jer!

Jeg er en pige på ti år og jeg har det rigtig nemt i skolen

det vil sige at: dansk er MEGA nemt for mig

vi læser en bog i klassen og den er sååå let

jeg læser bøger der er tre gange så svære som den

og i matematik er det også MEGA nemt

jeg kan ikk så godt lide det men når jeg laver det er såå nemt.

Jeg syntes det er begyndt at blive kedeligt😔.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre

jeg har talt med min far men jeg syntes ikke at han tog det seriøst

så nu spøg jeg jer håber at i vil svare.

Kh mig🤓

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Hej 🙂
Jeg synes du skal snak med en lærer om det:) enten din klasselærer eller den lærer du har til det fag der nu er nemt.
Så kan de måske sætte sværhedsgraden op eller give dig nogle anderledes opgaver:)

Håber det hjalp:)

  • Molly, Pige, 15 år

Hej med dig.
Jeg har har lige været i samme siuation. Jeg lærte ik rigtig noget i ca, 1 et halvt år, og til sidst skrev jeg et brev til mine forældre. (Februar 2021). Jeg skrev hvordan jeg havde det og at jeg ville gøre rigtig meget for at det kunne fungere, men jeg ville gerne have deres hjælp for det betød rigtig meget for mig. Jeg snakkede med mine lærer og de gav mig flere udfordringer. Jeg snakkede med skolelederen, og trænede selv der hjemme. Jeg fik også flere / sværere opgaver en de andre både i skolen, og som lektier, det var bare ikke nok, så efter sommerferien endte jeg med at skifte til en privatskole med fokus på det faglige. Jeg har det rigtig godt der hvor jeg er nu. Du kan jo prøve nogen af de første ting, og hvis de ikke fungerer, kan du jo overveje om det er den rigtige skole for dig.
Godt råd: jeg ved godt du måske gerne ville tale med dine klassekammerater om det, men det er en dårlig ide. De føler sig dårlig / dårligere end dig, og det vil ikke gøre noget godt for jeres venskab. Tal hellere med en søskende, en ven uden for skolen, eller en anden du er tryg ved.
Håber du finder ud af noget / at du kunne bruge min hjælp. Du kan endelig bare skrive herind igen hvis du har brug for mere hjælp.
Vh VeMa.

  • VeMa, Pige, 12 år

Hej der.
Jeg har haft (og har stadig lidt) samme problem. Tingene er rigtig nemme, hvilket jo er bedre, end at alting er svært, men det kan også virkelig kedeligt. Mange lærer har også taget et skridt tilbage med undervisningen pga. karantæne, fordi børnene er ikke på det niveau de burde. Jeg prøvede også selv, at sige det til mine forældre, men de tog det heller ikke seriøst. Det jeg gjorde som virkelig hjalp var at snakke med mine lærere, og de sagde bare, at hver gang jeg synes noget er for nemt, så siger jeg det bare til dem. Så skal de nok finde noget svære😉.
Nu er du også “kun” ti år, så når du komme i 6./7., altså udskolingen, så begynder dansklærerne at have 100 temaer og ting på samme tid. Så det skal nok komme.
Alt held i fremtiden til dig!

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat