Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

føler mig stresset

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej jeg har præcis samme problem jeg sagde det bare til mine forældre og så fik jeg lov til at holde sådan to dages pause efter det fik vi arrengeret at jeg snakker med en skole psykolog en gang om ugen cirka så hun kan hjælpe med at gøre mig mindre stresset

håber det kunne hjælpe❤️

  • Lars, Pige, 13 år

Det du kan gøre er at lave en plan for hver dag. Du kan evt. bruge app’en Todoist, hvor du kan lave en to-do-liste, så du har en klar idé om hvad der skal ske de forskellige dage. Du kan også bare tage noget papir og lave et skema for dagen. Dvs. dit skoleskema og så sæt nogle timer af til lektier. Hold dig væk fra sociale medier og youtube, da det har en dårlig virkning på dig og lige nu virker det til at påvirke dig. Det er på grund at når man er på sociale medier og youtube udleder hjernen et stof, der hedder dopamin. Når hjernen udleder dopamin får man en god følelse i kroppen og vil gerne gøre den ting igen. Det sker når du scroller igennem instagram, så udleder din hjerne dopamin og det føles godt og derfor vil du ind på instagram igen. Problemet er at hvis din hjerne udleder for meget dopamin virker alt andet ligegyldigt. Derfor ved at være mindre på sociale medier er det nemmere at lave lektier, da hjernen ikke er vant til hele tiden at udløse dopamin.

Jeg er meget sikker på at hvis du dropper sociale medier vil din hverdag blive nemmere, men det kan godt være svært. Så det hjælper at mindre på sociale medier

  • S, Dreng, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat