Brev

Føler mig som tredjemand

Hej jeg er en pige på 12 (6.A)

Jeg skal blandes med andre klasser næste år.

Min såkaldte “veninde” er bedste venner med en fra min Parallelklasse. Det er intet problem men problemet er at de næsten ignorere mig. Og min “veninde” vælger hele tiden Hende den anden, fx i frikvarteret mig og min veninde skulle være sammen men ofc not, så kom den anden.

Vi aftalte også at ringe sammen og snakke om ………………… som vi skal sælge i morgen. Så er de self sammen og hun kan ikke snakke.

Føler mig konstant tilsidesat, og bliver vred, irriteret, og alt muligt.

Ved i siger prøv at blive venner med hende og blablabla. Er lidt venner med hende men… intet i forhold til dem.

Hende den anden sagde også til min “veninde” at deres lærer forslog dem på hold, fordi de er “perlevenner”

Magter seriøst ikke være tredjemand, sååå hvad gør jeg. Vil helst ikke sige at jeg føler mig udenfor, og hvis jeg gør skal min”veninde” tigge om at vide hvad der er galt. Det gør hun nok aldrig fordi hende den anden betyder mere, selvom hun siger jeg er hendes anden bedste veninde. Err magter det ik mere.

Kh pigen med

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hun kan nok mærke, at du ikke super godt kan li hende. Prøv at tage kontakt til hende, og få arengeret noget sammen🙂

  • 🙂🙂🙂, Pige, 13 år

Hej

Jeg ved godt at du siger at du ikke gider at sige til dem at du føler dig udenfor eller som tredjemand.

Men jeg syntes nu alligevel at du skulle prøve at fortælle det til din bedste veninde når i to er alene, det kan jo være at det rent faktisk går op for hende hvor meget hun er sammen med hende den anden.

Jeg har selv stået i en lignende situation og ved hvor vred og jaloux det kan gøre en men mit bedste råd er altså at tale med din bedste veninde om det da det var det som hjalp mig videre.

Håber du kunne bruge mit svar.
Mvh. den 12 årige pige

  • 12 årig pige, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat