Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig som en outsider 24/7

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hey <3
Jeg flyttede skole i august 2020, og jeg ved hvor svært det kan være, at skulle snakke med de andre, og hvor svært det kan føles, hvis man ikke gør, og bare sidder alene!

Derfor vil jeg foreslå, at du sagde det til din klasselærer, eller en anden lærer du føler dig tryg ved. Så kan de måske arrangere flere aktiviteter i timerne, der foregår sammen, og bringe klassen (og dig) mere sammen og ind i fællesskabet.

Hvis du har mod på at tage mere kontakt til de andre, kan du måske starte med at give dem et kompliment for deres tøj eller hvordan deres hår sidder den dag? Det kan godt virke som en slags samtalestarter.

Hvis I selv kører til idræt fx. kan du tage initiativ og spørge nogle, om de vil følges derhen.

I hvert fald er jeg sikker på, at det bliver bedre! Det tog også noget tid for mig, og kæmper stadig med at snakke med flere af dem, der ikke lige er i min vennegruppe.

Hilsen en der kender til dit problem<3

  • :), Pige, 14 år

Hej jeg skiftede også selv til en friskole. Jeg ville gerne have nye venner men jeg ville også være mig selv så den som de blev venner med var den rigtige mig. Så mit rod er prøv at snak med de andre også selvom det er mærkeligt, men husk at være sig selv!

  • MK, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat