Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

føler mig bagud

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det også for tideligt

  • Anonym

Hejsa søde!
Personligt selv, har jeg hellere aldrig været fuld og har kun smagt en smule alkohol, fordi jge ikke har lyst til det. Ved godt hvor svært det kan være og man føler at man går glip af det, fordi man ikke er en del af det fællesskab. Men bare rolig, i sidste ende vil du være glad for at du tager din egen tid og ikke lader dig presse af andre. Der er sandsynligvis også andre fra din klasse som er presset ind i det “fællesskab”.

Mvh.
Bella

  • Bella, Pige, 14 år

Høre mig Dude, du er ung, altså seriøst u n g. 13 det ikke en alder hvor man burde at drikke, ryge eller blive fuld. Aldrig gøre noget bare fordi at andre gøre det, det så ligegyldigt i virkeligheden om man drikker eller ryger – det betyder ikke noget, børn i disse tider tænker at det sejt at ha en vape og lige ta snus og drikke lidt whiskey lige efter, men når man bliver ældre er det seriøst så Lame, man bliver afhængig og får sundhedsproblemer, og høre mig, jeg prøver ikke at gøre dig bange, det altid okay at prøve ting og drikke lidt det og dat ind imellem, men først når man er klar. Jeg drak og røg først da jeg var 15. Jeg gjorde det kun et par gange og ellers gøre jeg det virkeligt sjældent, da det i virkeligheden er ikke noget godt eller sejt. Til en fest ? Ja , men hvis jeg har ikke lyst, gøre jeg det aldrig. Så hvis du har ikke lyst skal du aldrig lad andre mennesker tvinge dig til sådan noget. Hyg dig, nyd dit ungdom, være den du er.

  • José, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat