Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig alene og udenfor.

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Snak med din klasselærer først og hvis det fortsætter, tal med dine forældre og venner du kan spørge pigerne hvorfor de ikke kan lide dig

  • Sasha, 11 år

Hej. Det her kunne godt lyde som en situation I i min klasse. Jeg syntes du skal snakke med din veninde om det og fortælle at du ikke har det godt med det. Måske spørge hende om hun kan få de andre til at være sødere mod dig?

  • Bibibi, 11 år

Hej pige på 13

Da jeg begyndte i 8. gik jeg igennem et lignende ændring, og jeg håndterede det ikke godt. Jeg fik symptomer på en depression, og nåede endda til det punkt, hvor jeg havde selvmordstanker. Heldigvis fuldførte jeg ikke nogen af dem, men hele den episode af mit liv fik mig til at tænke over venskaber osv.

Jeg nåede til den konklusion at hvis jeg ville have nogen til at lide mig, blev jeg nødt til at få dem til at lide mig. Jeg ved godt at man ikke vil være den person, der er super kikset, og som efteraber eller søger opmærksomhed hele tiden, og jeg siger ikke at du behøver at være den person. Jeg siger at du er nødt til at træde lidt ud af din “comfortzone”, og opsøge dem. Du kan jo invitere dem hjem til dig, eller du kan sætte dig ved dem til frokost eller i timen. Det tager ikke meget, at få folk til at kunne lide dig.

Hilsen DepriRecover

  • DepriRecover, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat