Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Falske veninde

Hej Brevkassen.

jeg oplever at min bedste veninde

bliver sur på mig eller ikke vil mig mere.

Hun bliver meget hurtigt sur.

Og har gået på en dårlig skole før.

Men jeg føler altid hun er sur på mig.

jeg prøver at trække mig lidt væk fra hende,

Men så bliver hun sur.

Det skal også siges at hun ikke

har særlig mange venner i vores Klasse

Hvad skal jeg gør?

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Jeg syntes at du skal snakke med din veninde, om hvorfor hun bliver så hurtig sur. Det kan være at hun har nogle personlige problemer eller noget der sker i hendes liv, som hun ikke tør dele med nogle, og det kan være derfor hun bliver hurtig sur, fordi hun har meget i hovedet.
Og hvis du ikke tør at sprøge din veninde direkte kan du enten, snakke med en lærer, dine forældre eller en anden veninde, om hvad deres mening er og om de kan hjælpe.

  • Bella, Pige, 13 år

Jeg syndes at du skal lække mærke til hvad hun syndes der er sjovt. Hun har det svært tror jeg så prøv at finde på noget at lave med hende som hun syndes der er sjovt. prøv at hænge lidt ud med hende og hvis der er nogen der gerne vil lege med dig og kun dig så spørg om hun ikke må være med. Det tror jeg hun ville være glad for.

  • Elisa, Pige, 11 år

Hejj!

Hvis hun er så sur, er hun så virkelig det værd?
Jeg ved godt at det er din bedste veninde, og det kan svært at sige “Jeg gider ikke mere” til hende. Men hvis du sagde det til hende, ville hun sikkert komme hen til dig og sige undskyld.
Jeg har selv altid været en hidsigprop, men da min bedste veninde sagde til mig at hun ikke synes det var rart, begyndte jeg at ændre mig lidt. Nu er vi bedre veninder, så synes at du skal gøre det.

Venlig hilsen Lille mig

  • Lille mig, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat