Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er tiende godt? Tiende eller gym?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hey!

Jeg gik fra 9. klasse i folkeskole, til 10. Klasse på en privatskole, i stedet for den kommunen tilbyder.

Jeg kan ikke beskrive hvor glad, jeg er for at jeg har valgt at tage den tiende klasse. Nu ved jeg godt du har hørt den et par gange, men jeg har virkelig fundet ud af hvad jeg vil med mit liv “indtil videre”. Alt det sociale, som lærer og venner, nye mennesker.. Nogle af de bedste personer jeg har mødt.

Jeg kan faktisk også godt mærke, at jeg er det mere “moden”, end alle andre jeg mødte, da jeg kom på min EUD Busniess, hvilket jeg kan mærke, at det hjælper mig personligt, både på arbejde, men også sammen med vennerne.

Jeg ville sige tag den tiende klasse! Jeg lover du ikke fortryder det.

Dreng, 17 🙂

  • Dreng, 17., Dreng, 17 år

Halløj.

I forhold til om 10.Klasse er et “spildt år”, kommer nok an på hvad man personligt gør det til. Hvis du følger med i timerne og laver dine ting, ser jeg på ingen måde at det skulle være et spildt år. Tværtimod tror jeg at det både kan forbedre dig fagligt og socialt.

Nu tog jeg selv det direkte skridt fra 9 til 1.g, hvilket ikke som sådan er noget jeg har fortrudt. Har både fået en masse nye gode venner, samt oplevelser for livet. Men kigger jeg tilbage på mit valg nu, er jeg ikke i tvivl om at vente et år i den grad havde forbedret mit faglige niveau og gjort mig mere moden.

Dog er det min egen personlige holdning, og ikke nødvendigvis ikke sådan du skal gøre. Gør hvad du føler er det bedste valg for dig, og ikke nødvendigvis ikke hvad dine lærer eller venner synes. Det er i sidste ende dit liv og dine valg.

Held og lykke.

  • S, Dreng, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat