Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det kun mig?

Hej

Jeg er en pige på 13 år.

Jeg plejer at klare mig godt i skolen,

men det som om at her under Corona lock davn, går det bare virkelig dårligt.

Jeg laver noget er mit arbejde,

men i næsten hver matematik time, laver jeg alt muligt andet.

Jeg ville så gerne lave det hele og give mig 100% i hver time.

Men jeg har igen gejst til det.

Jeg føler jeg klare mig dårligt.

Og alle andre i min klasse kun laver lektier og intet andet.

Jeg kan bare ikke få det til at fungere,

jeg for lyst til at lave alt mugligt andet, end skole.

Det kan godt gøre mig lidt ked af det engang i mellem, hvilket er meget irriterende.

Jeg ville ønske jeg syntes det var nemt at arbejde hjemme fra, men det bare svære

Har i nogle gode råd?

Og er jeg den eneste?

Vh. Pige på 13 år.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej jeg har haft det samme problem med motivationen til at lave noget, men jeg har et par råd til hvordan du kan få den tilbage.
Du kan for eksempel sidde sammen eller FaceTime med en veninde eller ven når du laver matematik.

Et andet godt råd er at sætte nogle mål for dig selv altså at du i starten af hver time beslutter dig for at nå så et antal opgaver og så belønner dig selv når du har klaret det.
Håber at det hjælper og jeg synes lig at du skal vide at alle er ved at være godt trætte af det her så du skal ikke føle dig dårlig eller dum jeg er sikke på at du godt kan men det er altså svært at klare det hele hjemmefra

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej, jeg har det på samme måde. Samtidig skal du huske på dit helbred, mentalt og fysisk. Nogen timer hvor jeg ved det er alt for svært at arbejde hjemmefra, husker jeg på at slappe af, og tage det roligt og udnytte at man jo kan sidde og spise eller se Netflix diskret en gang imellem osv. kort sagt er der heller ikke andre der lærer noget i den her karantæne så du kommer ikke mere bagud end andre. Jeg lærer migselv det der interessere mig i fritiden, for eksempel sprog på Doulingo, øver mig i hovedstader eller læser nyheder. Det lyder lidt mærkeligt, men det er spændende bare at sidde og lærer noget ligespludselig, måske fordi man ellers ikke har.

Dem på min skole som har det svært ved at arbejde hjemmefra eller bor mange i hjemmet har kontaktet lærene og fået lov til at sidde henne i klasselokalet med lærene. Alle andre er nærmest jaloux på dem, så det er slet ikke pinligt! Måske kan du overveje det, ellers kan du sidde med en ven eller veninde. Håber du får det bedre med hele situationen🥰

  • Ja, Pige, 14 år

hej. jeg tror mange har samme problem, men nu går du måske kun i 6-7 klasse hvilket er vigtigt men måske ikke så vigtigt for fremtiden. du skal fokusere på de fag som er vigtigst eller hvad du føler er mest vigtigt. jeg går selv i 1.g og synes det er mega svært at lade sin mobil være. LÆG DEN FRA DIG. giv den til dine forældre (gør jeg selv) eller læg den i den anden side af huset, og så hav noget andet som du kan lave hvis du keder dig i timerne som at tegne måske eller bare sidder og sribble på papir.

  • Anonym, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat