Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er dårlig til engelsk

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej. Jeg har også rigtig svært ved engelsk, og kunne også begynde at græde ved tanken om at jeg skulle have engelsk næste dag. men for mig har det virkelig hjulpet at se engelsk YouTube! En gang kunne jeg aldrig drømme om at række hånden op i timen, men nu er det ikke så slemt. Så måske ville det også hjælpe dig at begynde at se noget engelsk YouTube og generelt bare film på engelsk, så bliver du vandt til at høre sproget, og høre hvordan det skal udtales. Håber at det kunne hjælpe<3

  • Pige

Høre mig kære ven, det ikke noget du burde at være ked af det over! Alle har noget de god til og noget de er dårlige til, ting de har det svært med og ting de har det nemt med. Jeg har boet her i Danmark i 10 år snart og jeg snakker med en accent, og det tit at jeg skal gentage mig selv for at folk kan forstå mig. Du burde at prøve at tænker om det sådan ‘ hver eneste gang jeg siger noget forkert på engelsk, bliver jeg 1% bedre til det! ‘ liget meget hvad, bare du prøver! lav masser af fejl, det, det bedste ved det, da der ingen der forventes at du snakker engelsk perfekt. Lad mig fortælle dig at jeg har tit været ked af det pga den måde jeg snakker dansk på, men en dag var jeg på en restaurant med en jeg kender, og hun bestilt mad med den dårligste engelsk man kunne forstille sig, og hun var s å ligeglad med det at mit hovedet eksploderede, “hvor sej kan man lige være” tænkte jeg, at bo i et land hvor hun kender slet ik dansk, og kommunikere sig med engelsk hver dag, selvom hun har det svært med det! Det inspirerede mig til at være lige så sej som hende og lave så mange fejl som muligt til at jeg lære at snakke både dansk og engelsk bedre. Du skal slet ik stress sig over det Dude, min anden veninde snakker overhovedet ikke engelsk og hun siger det til alle “ jeg er bare ik god til det” og der ingen der kritiserer hende for det, da det bare jo en del af den person hun er, og de skills hun har.
Hvis du vil være bedre til engelsk, gøre det kun for dig selv, se film med underskrifter, læse nogle korte bøger, oversæt tingene du ser. Bare find noget der interessere dig, og find det på engelsk. Jeg kan love dig at jeg fortryder slet ikke at jeg har prøvet og fejlede og følt mig generet i alle min folkeskole år da jeg snakkede engelsk og dansk, da jeg blev bedre pga det med tiden, og nu hver eneste gang jeg laver et fejl, laver jeg en joke ud af det og lære at sige det rigtigt!
Du skal være stolt af dig selv at du er modig nok til at lave fejl, for de viser bare hvor sej og stærk som person du er. Med kærlighed og masser af stavefejl – J

  • J, Pige, 17 år

Det er vigtigt du siger det til din engelsk lære, hvordan du har det med engelsk, selvom det godt kan virke pinligt.
Også gælder det bare om at komme igang. Du kan prøve noget engelsk, som er meget lettere derhjemme. Måske printe et opgave hæfte for begynder eller læse nogle lette ebøger.
Altså det jeg mener er du skal finde noget engelsk som næsten er alt for let.
Så det skal være let, så du kan finde ud af det uden at gå i panik.
Også kan du altid sætte særheds graderne let op, og hvis det så bliver for svært kan du altid sætte dem ned igen.
Men vigtigst af alt, fortæl din engelsk lære hvordan du har det. Og tro på det.
For hvis du bare går rundt og siger jeg kan ikke eller jeg lære det aldrig. Så lære du det rent faktisk aldrig. Har selv ødelagt vil meget ved at se på tingene sådan.
Prøv i stedet at tænke “jeg har fortiden rigtigt svært ved engelsk, men jeg skal nok lære det”.

Håber det var noget der kunne hjælpe. (: også bare hel og lykke.

  • Den ukendte, Akønnet, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat