Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Eksamensangst

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej Pige på 15 år.

Først vil jeg råde dig til at tale med en lærer om det og se om du kan få særbehandling da du har meget at se til. En operation kan også påvirke en hårdt mentalt. Hvis du er bange for at tale med en lærer direkte kan du tage fat i en veninde eller forældre og bruge dem som hjælp.

Det der hjælper mig til eksamen er, hvis jeg er ekstremt forberedt. Til alle mine eksaminer i folkeskolen var jeg overforberedt og det hjalp mig meget også med nervøsitet, da havde læst så meget op og forberedt mig så meget at jeg var klar på de fleste ting.

Husk at den afsluttende karakter i folkeskolen ikke er vigtig som sådan. Så længe dit snit er over 5 og det får du lige meget hvad hvis du læser op og gør dig umage. Så hvis én eksamen går dårligt, gør det ikke så meget. Det er bare vanvittig god øvelse.

Håber dette kan bruges

Hilsen S

  • S, Dreng, 17 år

Hej! Synes du skal fortælle det til din lærer, det er deres job at hjælpe folk med at føle sig parat og komfortabel med prøven. Jeg ved det sikkert er sygt hårdt, men bare tænk på at det bliver overstået lige bagefter. Synes du skal prøve at slappe af så meget af som du kan, altså fx med yoga, Netflix eller te og varme bade, så du ikke overbelaster dig selv. Er sikker på at operationen går helt perfekt, husk på det. Og dit dansk er rigtig godt! Er ikke selv dansker (har boet her i 6 år nu) og du lærer godt nok sproget meget hurtigere end jeg gjorde, så tro på dig selv! Tchüss!

  • Mee, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat