Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Eksamen stress 9 klasse

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Uha, jeg ved lige hvordan du har det. Jeg har selv kæmpet med eksamensangst i 4 år. Jeg har snakket meget med både mine forældre og mine lærere om det.
Jeg har udviklet en masse rutiner, som fungerer godt for mig. Her er et par af de råd jeg kan give:
1. Sørg for at lægge en nødplan til hvis du går i panik! Jeg bruger altid meget tid på at fortælle mig selv, at hvis jeg går i stå inde til en mundtlig prøve, så skal jeg sige sætningen: “Jeg har lige brug for lidt vand”. Til skriftlige prøver ved jeg, at hvis jeg panikker, så skal jeg lukke øjnene og trække vejret meget dybt et par gange, så får jeg lynhurtigt styr på min uro.

2. Erkend, at det her problem kun går væk, hvis du arbejder på det… Det går formegentlig ikke væk på 1 måned, det tager længere tid.

3. Jeg laver aldrig forberedelse til hverken prøver eller eksamener om aftenen, det stresser mig for meget, og så kan jeg ikke sove…

4. Jeg ved godt, at der formegentlig er mange af dine lærere der har sagt det her… Men 9. klasses karakterer betyder altså ikke noget. Du siger, at du klarer dig godt i skolen, så ro på! Alt ordner sig. Jeg brugte alt for meget af min folkeskole på at stresse over karakterer og nu, hvor jeg går på gymnasiet, kan jeg se, hvor dumt det var at stresse over allerede der.

Jeg ønsker dig held og lykke 🙂

  • C, Pige, 18 år

Jeg var selv i 9 klasse sidste år, så jeg forstår udmærket godt hvordan du har det.
Jeg tror at det bedste du kan gøre for at forberede dig til fredag, er at gennemgå det matematik du finder svært, da det kan sætte lidt ro på, at vide at du har gennemgået noget lidt inden.

Eksamen er ikke lige så slem som man går og tror, man sidder stort set bare og fortæller i de mundtlige, og holder en samtale med sensor og lære, så det vigtigste her er at være tydelig når man snakker, og bruge det emne man nu har trukket.

De skriftlige er meget rolige. Man kan høre musik (så længe andre ikke kan høre det) og man kan sagtens tage en lille pause, ta’ noget at drikke eller spise, så man kan blive klar til at fortsætte.

Men det kan være en god ide at spørge din lærer om hvordan det kommer til at foregå osv.

  • Eida, Pige, 16 år

Jeg har selv lige været igennem 9klasses eksamenerne og ja det er stressende, det er en del af pakken. Men jeg huskede bare på at livet går vidre efter, og alle veje fører til Rom. Som mine bedsteforældre sagde da jeg var til translokation “for den du er og ikke hvad du er”

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat