Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Eksamen… HJÆLP! (går i 6.)

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det skal du overhovedet ikke tænke på i 6. klasse.
Jeg går i 9. nu og du kommer til at have om plus, minus, gange og division hvert år. Og desuden så skal der ikke utroligt meget til at bestå eksamen. Et godt tip fra mig ville være at du allerede fra 7. klasse begyndte at skrive noter til de ting i har om. Især i historie og de naturfaglige fag. Du kommer til at skulle bruge dem senere hen.

Held og lykke 🙂

  • ham fra 9., Dreng, 15 år

Da jeg gik i 6 var jeg virkelig lort til alle fag. Det er først i 7, 8, 9 jeg har lært en masse! Alt jeg lærte i 6 og faktisk også 7 kan jeg ikke bruge til noget som helst mere, så bekymrer dig ikke om det søde, det er meget svært ikke at bestå prøven når det er, og du virker som typen der er godt forberedt osv, så du har virkelig intet at bekymre dig om.

  • At, Pige, 15 år

Øvelse, øvelse, og atter mere øvelse.

Som man siger: øvelse gør mester. Man forbedrer sig aldrig, hvis man ikke øver sig i det, man har svært ved.
Du kan jo altid søge på nettet efter metoder til at gange og minusse – så skal du nok lære det hurtigere, end du ummidelbart ville tro muligt. Desuden er det altid en god idé at skrive noter, selv om du stadigvæk har lang tid tilbage til at lære nye ting, da der jo er et godt stykke fra 6.- til 9. klasse. Faktisk er det først i 8. klasse, hvor man sådan for alvor burde begnde at sætte sig mål såsom at klare sig godt og få gode karakterer i skolen.

Du har lang tid tilbage til at lære nye ting, så slap bare helt af. Det gælder om at nyde de sjove år i folkeskolen, mens man stadig har den alder. Karakterer og testresultater får først en større betydning senere hen.

  • F., Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat