Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Eksamen gymnasium

Kære alle

jeg er en pige på 15 år som lige er startet på gymnasium.

Om 1 måned har vi eksamen i matematik

og om et par måneder har vi eksamen i latin og naturvidenskab.

jeg er pisse bange

fordi jeg har lidt svært ved matematik.

Er der nogen som har erfaring med eksamerne i 1.G (STX)

så må i meget gerne hjælpe.😩😩

Og er også nervøs for karakterne.

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 15,

Jeg kan godt huske hvor hårdt det var at starte i gymnasiet og hvor meget matematik screening, NV- og AP-eksaminerne fyldte. Men du skal huske at matematik screening bare er det. Det er ikke en eksamen. Den eksisterer nemlig for at kunne se hvem, der har brug for hjælp til at blive bedre til matematik sådan at resten af ens gymnasietiden bliver nemmere. Hvad angår din AP og NV eksaminer skal du huske at de tæller enormt lidt på dit endelige gennemsnit. Betragt det som eksaminer du kan øve sig på. Find ud af hvordan du arbejder bedst og husk at spørge om hjælp fra dine venner, klassekammerater, lærere, studievejledere eller forældre, hvis du har brug for det. I sidste ende betyder dit endelige snit ikke det store. Du skal “bare” bestå og så kan du eventuelt søge kvote 2.

Venlig hilsen en sød 2.G’er

  • Simse, 16 år

Hejsa
Ved ikke om mine erfaringer er helt spot on, da jeg lige har afsluttet hhx.
Meeen så vidt jeg ved, er det du omtaler som en matematik eksamen blot en screening, for at vurdere hvorvidt man bør vælge mat A eller mat B. Den screening jeg havde var relativt let og baseret ud fra, hvad vi havde lært i den første måneds tid, så der er ingen grund til bekymring der.
I forhold til latin og NV kan jeg desværre ikke komme med gode råd, da vi på hhx havde grundforløb forbundet med økonomi samt ap, der var baseret ud fra sætningsanalyse i dansk, engelsk og tysk.
Men jeg er sikker på, at du klarer den. Og så vil jeg blot minde dig om, at du skal huske at nyde din gymnasietid. Lige pludselig står du med huen på, og man kommer virkelig til at savne tiden!

  • Pige, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat