Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole godt eller dårligt??

Jeg skal snart på efterskole og jeg har været der nede og kigge på skolen men følte mig ikke tryk ved at være der

 

så hjælp hvordan kan jeg blive mere tryk ved at gå rundt mellem folk jeg ikke kender???

15 år
Svar fra andre

Børn

Jeg syns du skal snakke med dine forældre om det og dine venner det vil måske for dig til at tænke på det gode ved det hele

  • Anonymous, 13 år

Hej!
Du kunne f.eks. sige noget sjovt til en, eller bare komme med en sjov kommentar når du har chancen, og være opmærksom på hvem der griner og hvem der ikke gør – derefter kan du prøve at tale til én, så du kommer til at kende nogen, men det kommer ikke til at være nemt at være omkring fremmede mennesker – du kan sådan set ikke føle dig tryk indtil du kender nogen, får venner, osv. Men det er en af fordelene, for du kommer til at lære dig selv at kende, nemlig ved at se hvad din reaktion er når du føler dig utryk. Bare husk at smile, det skal nok gå????????

  • Smileyface :), 15 år

Hej:)
jeg skal også snart på efterskole. først og fremmest vil jeg sige at hvis du ikke følger dig tryk på den efterskole du har besøgt, skal du måske også prøve at besøge nogle andre og se hvilken nogle der ellers findes, og om der er nogle der passer bedre til dig. i forhold til at føle sig tryk mellem mennesker man ikke kender, tænker jeg det er vigtig bare at være åben, også selv om det kan være mega svært. det kan også altid være en god ide at få et godt bånd til sin/sine værelseskammerater. og bare tænk på at alle de andre der også starter på efterskole har det på samme måde som dig, de vil alle sammen bare have et godt år, så alle er helt sikkert venlige. det kan også være en ide at få et godt forhold til en voksen på efterskolen, så føler man sig ofte også mere tryk. håber du kunne bruge mine råd:)))

  • hejmeddig, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat