Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole eller sport?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.
Jeg forstår godt at du vil på efterskole det vil jeg også selv rigtig gerne. Jeg synes ikke at du skal tænke på om du vil skuffe nogen, uanset hvilken beslutning du tager. Hvis du vælger efterskole kunne du eventuelt få lavet en aftale om at tage ind det sted du træner, men det bliver nok nemmest hvis efterskolen ikke ligger for langt væk.
Jeg håber du kunne bruge rådet og finder ud af det.

  • Anonym<4, 13 år

Hej!
Ligesom dig går jeg også i 8. klasse og overvejer om efterskolelivet er noget for mig (i 10.). Jov, man kan vel sige jeg også går til “meget” sport, men det er ikke ligefrem det jeg tror du mener, når du siger elite, såå ja.
Mit bud til dig ville være at finde en idræts efterskole med din sport. De fleste idræts efterskoler har forskellige niveauer, ligefra nybegynderne til “talenterne”.
Efterskoleåret ville også “forbedre dig”, eller sagt med andre ord, hjælpe dig med at blive mere klar til livet bagefter – fx mere åben, moden, karakter og ligende (Bonus for dine forældre: man lærer at gøre rent). Det ville blive en oplevelse for livet!
Men start med at fortælle din forældre at du overvejer det, og så tag en snak derfra – kan det være en mulighed for dig, må du. Fortæl den hvorfor du gerne vil, og det ville måske “hjælpe” lidt hvis du også havde researched lidt – evt. fundet nogle mulige skoler med din sport

  • Hollister, 15 år

Hej
Mit råd er at du skal følge dit hjerte. Jeg kan ikke bare fortælle dig hvad du skal vælge for jeg er ikke dig men jeg kan give dig lidt hjælp. Du siger at du er bange for at skuffe nogle mennesker det virker som om at du ikke rigtig vil det men det kan jeg jo ikke vide. Altså jeg synes at du skal tage på efterskole fordi det virker som om at du gerne vil prøve nogle nye ting du virker til at være en person som vil opleve nye ting. hvis du tagger til efterskole og du kommer til bage og ikke er så god som før så er det lige meget for du har gjordt noget som du havet lyst til og man kan altid træne på efterskolen og du kan altid blive bedre end det du var. Husk det er dit liv ikke nogel andres liv for man kan kun gå på efterskole en gang og det er kun et år hvad er det værste der kunne ske.

  • Avatar korra, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat