Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed i skolen

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej. Hvordan har du det?

Én ting, og kun én ting. Falske venner er der mange af, og det er de. Stop med at hjælpe dem, og sig til dem at de kan lave deres egne lektier. Færdig bum. Sig til din lære, at de har presset dig til at lade dem kopiere, og sig det til dine forældre. Efter det siger du bare “Jeg gider ikke flytte til ny skole. Det er ikke mig der er et problem, det er skolen, og det er skolen der burde indse, at se har et problem.”

  • Nota, Dreng, 21 år

Hej med dig…
Jeg er ikke i din situation, har heller aldrig været der.
Jeg tænker at du måske kunne tage en snak med din klasse om det her, og måske at i skal tage en snak i plenum. Eller måske flytte skold igen, prøv at mærke godt efter, og du kan prøve at spørge et Familiemedlem om hvad de tænker. Eller du prøve noget jeg har prøvet, det er at man f.ks. jeg har appen tiny desicions og så kan man jo skrive “skoleskift” og “blive “. Også lad os så sige den lander på “skoleskift”. Og man så tænker, at man mest har lyst til blive hvis det kan blive løst. Jeg tænker at dig/din lære sige i plenum: “Allesammen I skal ikke sætte nogle som krav til mig eller hinanden, fordi man kan ikke holde til dig, og i kan ikke forvente det”. Eller noget…!👍🏼😁😄

Håber det hjalp lidt!👍🏼😁😄❤️

  • Hey med dig der ude, der har brug for hjælp!, Pige, 12 år

Hej med dig jeg forstår dig godt det kan være super fedt at være god i skolen med det er ikke fedt når der bliver stillet krav til en på grund af man er dygtig jeg forstår godt at det kan virke som et press med de krav hvis du viste alt ting og aldrig lavet en eneste fejl ville der jo ikke være nogen grund til at gå i den klasse du går i så skulle du rykke et klasse trin op jeg synes det er helt ok at du ikke bryder dig om at folk kopier dig det synes jeg også du har lov til at sige uden at du bliver kaldt en dårlig ven og at de kun vil være venner og snakke med dig når der er noget de ikke forstår lyder møj træls du vil også gerne have en ven som ikke kun snakker skole med dig og en “ normal” pige uden at være lærernes kæledægge (positivt ment jeg er det også selv) når folk skriver af efter dig lære de ikke noget som helst hvis du har lyst kan du prøve at sige “ hvis du bare kopier mig lære du ikke noget hvis du ikke forstår det vil jeg gerne prøve at forklare dig det men at kopier mig er måske nemmest men ikke klogest” da jeg selv og lidt er lærerens kæledægge kender jeg godt det med at når man arbejder i grupper er man af en eller anden grund den der ender med at lave det hele det jeg gjorde var at jeg uddelegeret opgaver hvis det var muligt fx da vi skulle fremlægge i naturfag sagde jeg du kan finde billeder du kan finde information og så skriver jeg på et tidpunkt bad jeg også læreren om at uddelinger opgaver så de vidste hvem der ikke havde lavet det de skulle at du ikke bliver inviteret til det pigerne laver efter skole synes jeg ikke er okay og det kan være svært at få dem til at inviter en det har jeg hørt fra en af mine veninder som først fik status og blev inviteret efter hun havde været i praktik håber du kan bruge mit svar

  • H, Pige, 20 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat