Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

De svære karaktere

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hvis jeg var dig ville jeg ikke gå så meget op i dine karaktere. Jeg fik i nogle fag meget dårlige karaktere i folkeskolen og det påvirker mig ikke. For jeg havde ingen interesse for dem.

Og bare lad vær med at sige hvad du får i karakter til de andre. De er nok også lidt ligeglade med det.

Skole skal lære om at have det sjovt og lære og ikke om at få 12 taller

  • E, Dreng, 17 år

Jeg kan sagtens forstå dig, for jeg har selv stået i samme situation. Det bedste er bare at forsøge at ignorer det. Efter lidt tid blvier folk ligeglade og går ikke rigtig så meget op i det længere.

  • Anonym, Pige, 17 år

Havde det på samme måde da jeg startede i 8. klasse, men fandt hurtigt ud af og lærerne fortalte os at karaktere definere os ikke som person, og de er slet ikke så vigtige som folk gør det til især ikke i 8. klasse, selv i 9. klasse er det ikke det vigtigste man skal nok klare sig igennem og komme ind på en uddannelse uanset gennemsnit, og det er virkelig vigtigt at få nydt de sidste par år i folkeskolen uden alt det karakterpres, der er selv mange lærer der synes systemet med karakterer er noget mærkeligt noget og kun ligger alt for meget pres på unge.

  • MH, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat