Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dårlige karektere

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg er selv ret god i skolen men mit råd er øv dig og spørg de voksene om hjælp bare rolig det skal nok gå

  • Emsen9år, 16 år

Ærligt så bør du virkelig tale med din mor om det, hun vil dig kun det bedste og hun vil kun se dem så hun ved om hun skal gribe ind og hjælpe, eller planlægge mht lektiecafe eller andet.
For de fleste forældre er det vigtigt at få deres børn godt på vej, og det lyder som om at din mor interesserer sig for dig og hvordan du klarer dig, det skal du kun være glad for, det er der børn selv i DK der ikke har, altså forældre som vil eller overhovedet kan hjælpe!

Vis dem til hende, hun vil måske spørge, hvordan det går, fordi karakterer også nogen gange afspejler trivsel i skolen og hverdagen.

Apropos at du mener at det ikke gør noget med dine standpunktskarakterer og at det kun er prøverne der tæller, så må jeg lige minde dig om at, hvis du skal i gymnasiet så tæller begge med! Det er et gennemsnit af både dine standpunktskarakterer i slutningen af året (altså årskarakterer) og dine karakterer i dine eksaminer/prøver. Derfor er det faktisk også vigtigt hvor mange gange du rækker hånden op, stiller spørgsmål og generelt er aktiv i timerne.

Husk på (jeg ved det lyder som en kliché, men der er virkelig ingen dårlige spørgsmål), noget der hjalp mig dengang jeg gik i 8. klasse var at tænke at det er MIN udannelse og andres holdning til om jeg lyder dum eller lignende skal ikke ødelægge mine muligheder for at få et snit hvor jeg kan komme ind på mit drømmestudie!

Held og lykke – og jeg er sikker på at din mor vil hjælpe dig! 🙂

  • Anonym, Pige, 20 år

Hej.
Du skal bare vise det til din mor. Er det ikke bedre at få det over stået i stedet for at gå og gemme på det? Jeg er selv heller ikke så tryg i de fag, men det skal nok gå.

Held og lykke med det (:

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat