Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dårlig i skolen

Jeg kan virkelig ikke finde ud af skole.

Kan ikke lære noget,

og jeg kan ikke koncentrere mig.

Jeg er bare så dårlig

Hvad skal jeg gøre?

Jeg er så ked af det

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa

Jeg kender selv til at man kan føle at man er dårlig, og det blive endnu sværere når man går op i de ældre klasser og begynder at få karakterer og tager mange prøver.

1. Jeg vil anbefale at sige det til dine lære de er her jo kun for at hjælpe dig med at blive bedre, gør dem opmærksom på dit problem. Jeg har en modig ven der sagde det til læren og så fik hun hjælp og læren var altid opmærksom på at hun forstod det hele. Nu efter et år er hun præcis ligeså god som alle os andre.

2. Hvis du føler at du vil hjælpe dig selv mere så kan du med til at lave ekstra opgaver og være sikker på at du forstår det hele. Du kan downloade dig nogle apps til læring.

3. Hvis du føler at det er svært at følge med på lektier så kan du snakke med din forældre om at få lektie hjælp. Hvilket er noget man ikke skal være flov over. vi har alle svagheder på forskellige ting.

Håber at det kunne hjælpe 🙂

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej,
det er jeg ked af at høre 🙁
Først synes jeg jeg burde sige at det ikke er fordi du er dum, og det er ikke din skyld at du har det svært i skolen. Alle vores hjerner og tanker fungere anderledes noglegange, eller enda hele tiden. 🙂

I min erfarring er og burde voksne lærere være klar til at hjælpe elever med udfordringer eller svagheder. Du kan tage kontakt til en af dine klasse-lærere, eller spørge dine forældre om de kunne gøre det for dig. Du kan også nøges med bare at tale med dine forældre om det hvis det lyder bedre. Det er vigtigt at du ikke går rundt med de tanker alene.

Hvis der er ting som forstyrre dine tanker i skolen som feks. mobberi, ting derhjemme, drama, angst eller andet synes jeg især det er vigtigt at du heller ikke holder det for dig selv.

Håber at det hjalp 🙂

  • Enhjørningen, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat