Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bliver kaldt alt muligt

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige 13 år, dem i din klasse lyder ikke specielt søde efter min mening. Ved selvfølgelig ikke hvor alvorligt det her er, men du har skrevet et brev herind så gætter på det et problem du gerne vil have løst.

Vil helt klart råde dig til at gå til din lærer. Han/hun kan stoppe det på to sekunder. Han kan fx tage en skak med dem der kalder dig de ting.

Hvis det ikke virker så er der nok den bedste mulighed den som altid virker. Sig til din far eller mor og få dem til at ringe til Forældrene af dem der kalder dig ting. Den er en klar vinder

Alt godt til dig ihverfald

Håber du kunne bruge mit svar 🙂

  • Kp, Dreng, 16 år

Hvis du er god til at virke seriøs, kan du sige med et ordentlig stone face på: “Gider du lade vær med at kalde mig det?! Skal jeg gå og kalde dig ting”. Lad helst vær med at komme med et eksempel, da man så ikke selv er bedre. Bare sørg for at du ikke smiler, virker useriøs eller andet, for det tager alt det gode væk ved det. Når nogen gør noget ved med (hvilket de ikke gør mere) gør jeg selv det med at virke 100% seriøs og bare sige det som det er. At de skal tage sig sammen og stoppe med at være en flok idioter. Undskyld sproget, men nogle gange skal man bruge slagord for at komme igennem til folk

  • Anonym, Dreng, 18 år

Hej vi havde en pige på vores håndboldhold som blev kaldt alle mulige ord når hun ikke var der vi andre som gik i hendes klasse fortalte det til hende og hun sagde at hun havde hørt det før. Så vær gang de sagde noget om hende som ikke var pænt sagde vi andre imod vi var 4 mod 8 og de lyttede til os og gør det ikke mere. Pigen tog en snak med sine forældre efter at det var stoppet og fik det sagt til dem og vores kære ved det også. Så hvis du har nogle gode venner eller veninder som ikke synes det de andre kalder dig så snak med dem eller din familie eller lære. Din kære har pligt til at hjælpe dig hvis der er noget galt

  • Kom så du kan godt, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat