Gratis

anonymt

24/7

Brev

Bedre karakterer

Hej

jeg er en dreng på 14 jeg går i 8 klasse

og er begyndt at tænke på mine karakterer

jeg vil gerne blive bedre i dansk for jeg får kun 4 og vil helst op på 7 eller over

men jeg ved ikke helt hvordan jeg kan blive bedre

Dreng, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa.
Jeg har en et par tips til hvordan du kan forbedre dig:
1. Tag noter. Hvis din lærer skriver noget vigtigt ned på tavlen så skriv det ned i et hæfte/notesbog eller på noget andet.
2. Ræk hånden op noget mere. Mundlig præstation kan også betyde en del i forhold til karakterer.
3. Læs flere bøger. Kommer til at hjælpe så meget når du skal have læsetester.
4. Gem dine tester. Ret fejlene uden at viske dem ud. Se dem igennem før du skal have en ny test så du sætter mere fokus ikke at lave dem igen.
5. Gem alle dine opgaver du laver. De kan give dig en ide omkring hvordan opgaverne skal løses hvis du ikke kan huske det.

Disse tips kan hjælpe dig i næsten alle fag.
Så jeg håber jeg kunne hjælpe.
Mvh – Keglen

  • Keglen, Pige, 14 år

Hej!
Jeg kender udemærket de tanker du beskriver, og jeg har nogle idéer til hvordan du kan arbejde med det.

1. For det første er det ikke “kun” 4. 4 er en helt normal karakter og ikke noget at skamme sig over, der er derfor ingen grund til at føle sig dårlig, hvis man får 4.

2. For det andet er det en god idé at sætte realistiske forventninger (hvilket det lyder til du gør). Får man normalt 4 kan det bedre betale sig at stræbe efter 7 end 12, ellers ender man med at blive skuffet.

3. Jeg kan virkelig anbefale at du snakker med din lærer om din karakter i det respektive fag. Spørg ham/hende om hvad du kan gøre bedre, hvor der skal lægges lidt ekstra arbejde og hvor du allerede gør det rigtig godt. Hvis du ved hvad der skal arbejdes med er det meget nemmere at forbedre sig

4. Og så skal du selvfølgelig følge godt med i timerne, forberede dig osv. Det er de færreste der får gode karakterer uden at gøre en indsats;))

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at huske, at fremskridt nogle gange tager tid. Personligt knoklede jeg et helt år for at hæve min idrætskaralter fra 7 til 10 i folkeskolen, og der skulle tre karaktergivninger til før det lykkedes.

Held og lykke!

  • Anonym, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat