Brev

Bange for ikke at få en god framtid

Hej jeg er en pige på 12

Og er bange for ikke at få en framtid

Det er måske lidt tidligt at tænke på.

Men jeg er ikke så god mat. Dansk. historie. Kristendom

Næsten ikke nogle fag

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Yo maten! 🙂
Arh, jeg kan godt se det er træls, der hviler også et kæmpe pres med henhold til uddannelse og fremtiden osv i dag, men ve’ du hva’ du skal ikke bryde dit hoved med det så tidligt. 🙂 Men i stedet for at tænke på hvad du ikke er så god til, og hvad du er god til, så tænk på hvad du kan lide at lave, og hvad der gør dig glad. Du skal ikke være bekymret for fremtiden, når du bliver ældre får du også rigtig meget hjælp til at finde ud af hvad du gerne vil, og hvad passer til dig, tro mig. 😉

  • Iron Maiden ;P, Pige, 16 år

Som du selv siger så er det lidt tideligt at tænke på sin fremtid i en alder af 12 år.

Du er stadig ved at lære og ved at blive “god” til de forskellige fag, der er ikke nogen som kan forlange at du skal være specielt god til nogen af delene.

Tag en dag af gangen, og tænk på at du skal være den pige på 12 som har det sjovt, fremtiden ligger stadig forholdsvis langt ude og kræver på nuværende tidspunkt ikke nogen yderligere spekulation.

Det kan godt være at der er et par fag eller fire som du ikke er så stærk i, men så tænk over at så er du sikkert så god til nogle andre fag😊

  • 🤍, Pige, 17 år

Hey pige på 12

jeg er selv 14 og jeg er virkelig heller ikke god til matematik. men jeg kan jo som sagt ikke gøre noget ved det. mine forældre er rige og har et godt job og alt det. derfor føler jeg også lidt der ligger pres på mig. jeg ved godt det kan være svært at lade vær med at tænke over. men find noget du kan lide og lave fx. en sport eller noget kreativt, det kan også bare være at være sammen med vennerne. Mit råd er så at fokuser på det. måske kan det så være du langsomt glemmer dit problem. ros dig selv når du så gør noget fantastisk. håber du kunne bruge mit svar. lev imens du er ung, og lade vær med at spekuler over alt muligt andet. ja, jeg ved godt det er nemt at sige for mig. jeg er heller ikke den skarpeste i skolen, men det at jeg har en sport gør at jeg kan komme fri og slå mig løs.

  • pige på 14*, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat