Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for at jeg er en taber

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Nu er jeg selv en pige på 12, og hvis jeg var i din situation så ville jeg nok snakke med den bedste ven jeg har (dreng eller pige) og få grædet ud. Så ville du kunne få sagt alt du vil sige, og grædt alt du vil græde.
Personligt selv viser jeg ikke de store føelser over i skolen, da jeg nok heller ikke lige er typen der græder så meget. Men jeg har da nogen fra min klasse, som viser mange føelser, og så længe de bare ikke skaber en masse drama, så er der jo intet galt med det!
Og ved godt det måske er svært, men ellers så hjælper det altid at sætte folk på plads. Fx hvis en dreng siger at du er et tudefjæs så bare sig at du i det mindste ikke er bange for at græde, i forhold til ham som sikkert har et for stort ego til at turde græde overfor folk. Det ville jeg i hvert fald nok gøre, fordi hvis folk bliver lodt pinligt gjort, så tør de ofte heller ikke at snakke såddn til dig igen.
Håber det hjælper!

  • Anonym, Pige, 12 år

Selvfølgelig skal du kunne tale med dine venner omkring dine følelser, både når de er positive og negative. Der er altid lidt drama, prøv at holde dig fra det. Snak med de tætteste om dine følelser etc. Det lyder som om du synes det er hårdt, at du kommer til at overdrive ting inde i dit hovede. Har du overvejet at snakke med dine forældre eller en anden voksen du er tæt på om det? De kan i hvertfald altid hjælpe, når man har det hårdt følelsesmæssigt.

  • anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat