Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for 10 klasse

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 15 år.
Jeg forstår godt hvorfor du er bange og nervøs. Det var jeg også da jeg startede i 10 klasse. Jeg var bange for jeg ikke vil passe ind fordi jeg ikke har særlig mange venner. Lige som du har det lige nu.
Min mor fortalte at jeg bare skal være mig selv og kaste mig ud i det. Der er 100% nogen som vil være din ven. Jeg synes du skal tage fat i dine forældre eller en anden voksen du føler dig tryg ved og snakke om det. Det hjælper.

Jeg er sikker på du bliver glad for det. Hvis du føler dig presset omkring druk og røgning. Så igen tag fat i en voksen.
Hvis du bliver presset til alkohol eller andet så er det okay at sige fra. De er ikke rigtige venner hvis de ikke accepterer dig som den du er.

VH MIG❤️

  • Anonym, Pige, 17 år

Hej (:
Jeg kan sagtens forstå du er bekymret, jeg skal også selv i 10. Klasse, og er også selv lidt nervøs. Men du skal huske på at din vendinde jo ikke selv har gået i 10. Så intet kan vides med sikkerhed endu. Det er jo forskelligt fra generation til generation “hvilke typer” der skal i 10. Og som regel er det ikke KUN 1 type, det er måske bare 1 type man høre mest om. Det her hjælper nok ikke, men som sagt skal jeg også selv i 10. Og ryger eller drikker heller ikke, så hvis vi allerede ved vi er 2, så er vi nok ikke de eneste der er udenfor “type kategorien” for 10. Klasses elever. Håber du for en posiktivt overraskelse når du starter i 10.
Vh. Mig😊

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat