Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alene

Hej jeg føler mig ret alene i skolen

jeg har en som har en anden bedste ven

og de holder mig tit udenfor

så ved ikke helt hvad jeg skal gøre.

Jeg er rigtig dårlig i skolen

og føler ikke jeg er god nok.

Jeg har lyst til at flytte skole

men ved ikke hvordan

jeg skal sige det til mine forældre

fordi jeg er bange for at de bliver sure

eller et Aller anden

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Kender det godt, jeg blev også holdt rigtig meget udenfor så jeg ved hvordan det føles.
Her er mit bedste råd for dig som en der selv har prøvet det;
Fortæl dine forældre det. Du synes måske at det ubehageligt at fortælle det til dine forældre af forskellige årsager. Hvis det er sådan det er, så prøv at sige det på en enkelt måde. Som fx.
“jeg har det svært i skolen” “Jeg har lidt social problemer på skolen, og det gøre det svært for mig at gøre en god ansats” “Jeg føler at jeg har det svært med at følge med i mit skole arbejde”
“jeg har ikke haft det så godt i skolen her på det sidste stykke tid.., hvad skal jeg gøre”
Da jeg snakke med mine forældre om mine problemer var jeg faktisk lidt overrasket over at finde ud af, at min mor har faktisk prøvet noget lignende. Så måske vil dine forældre også have prøvet det, dermed, ville kunne finde på en løsning for dig.

  • Elizabeth, Pige, 13 år

Mange tusind tak for hjælpen og det søde brev!!❤️

  • J, Pige, 11 år

hej med dig pige på 11 år. jeg forstår dig rigtigt godt. jeg har prøvet det samme som dig i de mindre klasser. og det er virkelig ikke særligt rart. men sådan har jeg det ikke længere. nu har jeg fået 2 rigtig søde veninder. nå, men vil jeg også sige til dig at selvom du tænker nu “ingen kan lide mig” eller “jeg kommer aldrig til at få nogle venner i skolen.” så må du ikke give op. på et eller andet tidspunkt, så vil du se er der er nogen der gerne vil blive din ven. det er jeg helt sikker på.
men nogle gange bliver du også nødt til at selv prøve måske. (jeg ved ikke hvilken situation du står i) men der går fx. en pige i min klasse. lad os kalde hende charlotte. (det er ikke hendes rigtige navn) nå men charlotte har heller ikke rigtig nogle venner. og det klager hun hele tiden over. og det er synd for hende, men det er ikke så rart når hun kommer hen til en sådan der ” jeg er sammen med jer fordi jeg har ikke nogle venner.” hvis du forstår. hun er ikke så rar at være sammen med når det er det hun siger. men hun prøver heller ikke rigtig selv at gøre noget ved. det er som om hun bare regner med at folk kommer hen til hende og vil være hendes ven,
så måske et tip til dig, så skulle du måske prøve selv at gå hen til nogen og spørge, “hej må jeg være sammen med jer?” eller “hej hvad laver i?” og så gå med ind i samtalen spørg ind til deres interesser og så sig “nå men det intreserrer også mig.” (hvis det gør) jeg håber du forstår hvad jeg mener jeg ønsker dig alt godt, og du kommer på et tidspunkt til at på nogle rigtig søde venner <3

  • marth, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat