Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

2.g

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg er lige blevet færdig med 2g.
Jeg synes egentligt det var svære end 1g hvilket vel kan forventes, men jeg synes stadig at det blev overvurderet hvor hårdt det var. Alle har jo sikkert deres egen opfattelse, men min var at det var svært men kunne arbejdes med. Det kommer måske an på hvor flittig skole arbejder man er.
Jeg kender nogen der stod op kl 5 for at træne og lave lektier og sådan noget lort, men jeg overlevede med st forsætte med det jeg gjorde i 1g.
Hvis det hele går lort, er det ok at lade vær med at aflevere et par afleveringer.
Min erfaring er at der ikke er mange der dropper ud af 2g, ift 1g.
Held og lykke
En forstående ny 3ger

  • Anonym, Dreng, 18 år

Hej :))
Jeg er også lige blevet færdig med 2.g. Jeg tror, det er meget forskelligt fra person til person, hvor svært 2.g har været for dem. Jeg kan huske, at jeg i starten af skoleåret tænkte, at det ikke var sværere end 1.g, især fordi vi havde færre timer. Efter nytår blev det dog sværere, da vi blandt andet havde flere afleveringer. Nu hvor jeg er færdig med året og kigger tilbage, var det egentlig ikke så svært, som jeg havde frygtet, at det ville være. Det bedste råd jeg kan give dig er at starte i god tid på dine afleveringer, så du undgår at sidde i sidste øjeblik med dem… det har jeg prøvet nogle gange, hvilket ikke er så sjovt.
Ift. til det med musicalen vil jeg sagtens sige, at det kan lade sig gøre. Jeg var også selv med i min skoles musical, hvor vi mødtes i weekenderne og øvede. Det havde jeg ingen problemer med :))
Held og lykke!!

  • Anonym, Pige, 17 år

Kære dig,
Jeg er som ovenstående også blevet færdig med 2g. Som jeg har oplevet det, så har man travlt i perioder, men det er ikke sådan at det kun er overmennesker der klarer sig igennem. Tværtimod er det meget menneskeligt at det kan være svært, men det lærer man jo også noget af i længden. Du skal selvfølgelig være med i den musical, fordi den vil være med til at give et afbræk fra lektier og afleveringer og det gør dig glad. Et godt råd jeg kan give med videre er, at være god til at planlægge din tid og måske også prioritere hvad der er vigtigt. Det er først stressende at være bagud på afleveringer, så for at slippe for følelse af pres på den front, så kan det være en ide at gå i lektiecafe på din skole for at være sikker på at de er lavet til tiden. Men husk at 2g bliver sjovt, og der er ikke noget at frygte. Man skal bare slås med sin egen motivation fra tid til anden for at få sine ting lavet. Uanset skal du nok komme fint igennem :))

  • Anonym, Pige

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat