Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

9 klasse skal bare overståes

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej kan godt se at hvad du mener med at det er sent at skifte skole, men hvis du synes det bliver alt for slemt så burde du måske overveje det.
Men ellers ville jeg nok råde dig til at prøve at finde nogen du snakker godt med og komme lidt ud af din comfort zone.
Finder du ikke nogen at være sammen med, så kunne du måske gå til en hobby og finde nogen der har de samme interesser som dig selv?
Og det er jo niende klasse, så eksmerne er også vigtige. Held og lykke 🙂

  • Pige, Pige, 13 år

Hej.
Jeg går selv i 8. Klasse og fik blandet klasserne på årgangen sammen i starten af sidste år. I min nye klasse blev jeg helt isoleret fra mine venner, der næsten alle kom i samme klasse. Lige efter var der noget bytten rundt af et par personer, men jeg turde ikke selv skifte klasse. Et halvt år efter, gik det rigtigt op for, at jeg burde have gjort det, men det var for sent, jeg måtte ikke.

Jeg er faldet til i min nye klasse og har nye rigtig gode venner, men jeg er ikke ret gode venner med mine før Aller bedste venner af flere år længere – sådan føles det i hvert fald ikke. Det at jeg ikke fik skiftet, er noget af det, jeg fortryder aller mest nu.

Jeg synes, at hvis du har muligheden for at skifte klasse, skal du gøre det. Der får maks 2 uger, så er du faldet til, især når du allerede er venner med nogle derfra. I forhold til eksamen tror jeg ikke, det er det, du skal bekymre dig om. I har vel ikke trukket fag endnu og burde altså have fået samme forberedelse. (Hvis det er fuldstændig forkert undskylder jeg, har måske ikke så godet styr på det). I hvert fald er trivsel og mental sundhed mindst lige så vigtig som eksamenerne, så jeg synes, du skal prioritere at blive gladere, for det lyder som om, du tror det ville ske.

Håber det gav bare en smule mening.

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat