Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

7. Klasse

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg synes et 10 tal er godt nok altså man du kunne ende op med 02. Se det som en go’ ting igårs kammerat. Bliv ved med at være forsigtig og ik ryg som de andre det er virkelig duet og ødelægger dit teenage liv.

  • Sara, Pige, 15 år

Det du skal ændre på er ikke dine karaktere. Nej det du skal ændre er dit mindset. Karakteren 10 er vanvitig flot og meget bedre end hvad jeg får. Jeg går i 9ende klasse og får 4 måske 7 i mine diktater og det er jeg egentlig ikke rigtigt ked af. Og du burde være stolt over alt det du kan og ikke være ked af det du ikke kan.

Og nej selvfølgelig skal du ikke tage snus eller drikke øl som 13’årig. Det er fuldstændig vanvitigt at skolen og deres forældre ikke stopper det. Jeg er 16 og er først lige begyndt at tage til fester og alt så noget der. Og jeg ville godt nok blive skuffet hvis min lillesøster på 13 gjorde det.

  • Anonym, Dreng, 16 år

Jeg tror at du skal lade hver med at kigge så meget på hvad andre gør, men fokuser på de gode ting du gør. Mange omkring vores alder sætter os selv alt for store mål og sammenligner os med nogen som er meget bedre end os selv. Det gjorde jeg da jeg gik i 7 , nu går jeg i 8 og nu fokuser jeg på hvad JEG fik og ikke hvad alle mulige andre fik. Og efter at jeg er stoppet med at kigge på alle andre føler jeg mig meget gladere og bedre humør. Jeg siger selvfølgelig tillykke, godt gået o.s.v til dem der fik gode og knap så gode karakter, men tænker ikke så meget over det længer.

Det kan godt være man virker kedelig hvis man ikke siger ja tak til snus. Men ud i fremtiden kommer du til at være den kloge hvis du bliver ved med at sige nej tak til snus o.s.v. Man kan jo godt drikke lidt i din alder men du skal nok få mange fester ud i fremtiden, så synes ikke du skal begynde og drikke endu da der er masser af tid

  • Mvh - M, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat