Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

?

Hej

jeg er en pige på 11

Mine bedste veninder er begyndt at gå meget op i makeup og mærkevarer,
lærene siger også at de gør mig ufokuserede.

Men jeg kan af en eller anden grund ikke give lidt slip på dem.
Ved ikke om det er fordi jeg ikke vil blive upopulær eller?

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej Pige, jeg ved lige vad du snakker om. Rigtig mange af mine venner gå også rigtig meget op i det. Men jeg har lært, selvom jeg ved alle siger det, så skal man altså bare være sig selv. Men det kommer an på om du altså selv gerne vil gå med make-up eller mærkevarer. Jeg synes ikke du skal finde andre venner, hvis du godt kan lide dem som venner. Men bare lære dem at du er som du er. Og hvis de ikke kan acceptere at du ikke er som dem præcis, synes jeg ikke de fortjener dig. Jeg går hverken selv med make-up eller mærkevarer, og mine venner har accepteret, at det er bare min stil. Og selvom det er sku meget fedt at være en del af de populære, skal man ikke gøre det, hvis man ikke kan være sig selv. Find hellere nogle venne som kan lide dig for den du er 🙂
Håber det ikke bare var alt for bla bla agtigt, men at det gav lidt mening. Og du tager det til dig, og tænker over om de er det værd:)
Knus mig

  • Mig, Pige, 15 år

Hej det er præcis det samme jeg har oplevet men jeg snakkede med min lærer og han sagde at han ville tale med alle i klassen og så bestemte jeg mig for bare at sige det åbent og udtrykke mine følelser og nu er jeg en af det mest populære piger i klassen. Men hvad betyder popularitet egentlig for de piger som går op i det er det så vigtigt at populær at de kamouflere hvem de er men man kan sagtens leve et godt liv uden at være populær

  • Anonym, Pige, 11 år

Hej søde du!
Da jeg var på din alder, stod jeg selv lidt i samme problem.. Jeg har ikke ligefrem en løsning til dig, men jeg vil fortælle dig, at du ikke skal være bange for at miste dine venner og veninder, bare fordi du ikke går op i mærkevarer og make-up.
Det ændrer jo ikke din personlighed, at du ikke går med dyrt tøj som de andre.. Tværtimod er du bare dig selv, og det er måske mere end hvad de andre er -og bliver. Jeg er 15 år gammel nu, og jeg går stadig hverken i dyrt tøj eller med make-up.. I min familie har vi ikke råd til det, men det betyder ikke, at jeg er upopulær eller ikke har nogle venner. Du skal bare vise dem, at du stadig er dig – også selvom du måske skiller dig lidt ud.. Tænk lidt på det sådan her:
Hvis en af dine veninder gik i tøj, som du ikke syntes var “dyrt nok” ville du så vælge hende fra? Nej vel, personen bag ved tøjet, er jo stadig den samme. 💞

Jeg håber at du får det bedre!

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat