Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg højt begavet?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Besked 1 ud af 2

Hej 13 årlige pige
Jeg er højtbegavet (IQ 143)

Jeg trives ikke i folkeskolen i de små klasse.
Heldigvis fandt vi forholdsvis hurtigt “problemet”. Jeg var nemlig højtbegavet.

At man har en høj IQ kan betyde mange ting. Generelt set har man lettere ved at lære/forstå faglige ting, men man kan også sagtens have svært ved en masse andre ting.
Nogles begavelse er mest matematisk, mens andres måske er mere sproglig.

At være højtbegavet er en gave hvis man bruger den rigtigt. Det er vigtigt at huske at højtbegavelse ikke betyder, at man er bedre end andre, men bare at ens hjerne fungere anderledes end andre, og at man har nogle andre forudsætninger.

IQ er også bare en form for intelligens. Der findes også mange andre former for intelligens fx. EQ (emotionel intelligens)

  • 😉, Pige, 14 år

Besked 2 ud af 2

Nu har jeg forklaret dig lidt om høj iq og hvad det indebære, så nu vil jeg give dig nogle råd.

1. Lad være med at tage for stort udgangspunkt i en elektronisk IQ-test. Elektroniske IQ-tests er meget gode til at danne sig et overblik over sin intelligens, men slet ikke 100% retvisende. Hvis man vil være helt sikker på sin IQ skal man få den testet hos nogle privat in real life.

2. Hvis du er højt begavet så er der skoler for højtbegavet, hvis man ikke trives på sin egen skole, deriblandt Atheneskolen, Bifrost, Leonardskolen og flere til (går selv på en af dem).

Nu håber jeg at du forstå hvad det indebære at være højtbegavet og hvordan man kan håndtere det. Så held og Lykke!

  • 😉, Pige, 14 år

At være højt begavet betyder at man hegn IQ der er højre en gennemsnittet, så hvis du har en IQ over 110 så er du højt begavet, den gennemsnitlige IQ er imellem 75 til 110, de fleste der er højt begavet har en IQ imellem 110 til 130 og hvis du har over 130 så er du meget klog som i meget meget klog. Der er forskellige slags iq’er eksempel musik, sprogligt, matematisk, og andre. Håber det hjælper.

  • anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat