Brev

10 eller gym?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig 🙂

Jeg kan godt forstå din bekymring omkring gymnasie valg. Det er svært at vælge hvad man skal fremover.
Hvis jeg var dig ville jeg ikke tænke så meget over de nye regler. Selv med de nye regler vil de fleste få en plads på deres første prioritet. Når man søger om at komme på gymnasiet vælger man 3 gymnaiser og prioriterer hvilket man helst vil på og 9 ud af 10 får deres første prioritet – selv med de nye regler. Denne sandsynlighed øges kun hvis du bor langt fra dit gymnasie. Chancerne er derfor meget gode uanset hvad.
De fleste gymnasier i Danmark er meget gode, så selv hvis du ikke kommer ind på drømme gymnasiet skal du nok få en god gymnasietid. Hvis de ligger i samme by vil fester o.lign. også foregå på tværs af gymnasierne. Man mødes i byen eller hos venner der har nogen med fra andre gymnasier og du må også gerne tage til gymnasiefest på en vens gymnasie. De fleste ting foregår også på gymnasiet i starten, så jeg ville ikke tænke så meget på din alder (jeg er også november-barn).

Alt i alt ville jeg hverken tænke på alder eller nye regler for i sidste ende betyder de ikke så meget. Jeg synes du skal mærke efter indeni, har du mest lyst til at gå i 10 klasse eller ej? Har din studievejleder været forbi og fortalt om hvad man laver i 10? Skal du på efterskole eller almindelig 10? Føler du dig klar til at gå på gymnasiet?
Hvis du er i tvivl kan du altid kontakte studievejlederen og få en samtale (din lærer kan kontakte ham/hende hvis du ikke ved hvem det er). Studievejlederen ved også alt om de nye regler og er god til at sætte sig ind i dine tanker og hjælpe dig videre.

Jeg håber det hjælper
Mvh. Pige, 23 år

  • Pige, 23 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat