Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Standpunkt

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige
Jeg forstår godt din frustration mange unge føler sig virkelig presset når det kommer til skole jeg var selv mega presset dag jeg gik i skole jeg har altid kæmpet for mine karakter og alligevel fået 7-4 i alle fag undtagen tysk og engelsk hvor jeg fik 02-00 min lillesøster er en 12-tals pige så har også følt jeg skulle leve op til gode karakter fordi min søster altid kom hjem med 10 eller 12 når de havde skrevet stil eller haft en prøve man skal bare huske at så længe man gør sit bedste kan man ikke gøre mere hvis det virkelig går dig på kan du spørger din lærer ind til hvorfor du har fået det samme hvad der skal til for du rykker op i idræt så du kan arbejde på det og husk gode karakter betyder ikke alt mit eksamensbevis er fyldt med 7 og 4 taler og to 02 og to 00 og jeg havde alligevel højt nok snit til gymnasiet din forælder bør ikke forvente en 10 eller 12 talspige man bør være stolte så længe vi gør vores bedste kan vi ikke gøre mere vel

  • H, Pige, 20 år

Hej pige
Først og fremmest, så kan jeg virkelig godt forstå og genkende de følelser du beskriver i forhold til karakterer.

Jeg tror, desværre, at der er rigtig mange, mig selv inklusiv, der kan føle sig presset af karakterræset.

Du skriver at du har forbedret dig i idræt, måske du også har lært noget nyt, hvilket lyder dejligt og som en god erfaring at have med sig.

Hvis du selv er tilfreds med din indsats, så tænker jeg ikke at du kan gøre så meget mere. Hvis du bruger meget tankestof på, hvorfor der ikke er en ændring i din standpunktskarakter, så kan du henvende dig til din lærer og bede om uddybning.

Nu antager jeg at du går i folkeskole, da du refererer til standpunktskaraktere. For mit eget vedkommende, så hjalp dig mig, at tænke på at karaktererne i folkeskolen var underordnet, og ikke af samme betydning, som hvis man søger ind på en videregående uddannelse.

Jeg håber du kan sætte dig selv lidt fri ift. karakterer, selvom det er lettere sagt end gjort.

  • O, Pige, 19 år

Hej søde <3

Jeg forstår dig mega godt!
Jeg synes det er så fedt at du selv gerne vil rykke dig og kæmper for det.

Hos mig så skriver lærerne altid en lille beskrivelse af hvordan det går og fremtidige fokuspunkter, så hvis det ikke er sådan på din skole, kan du prøve at spørge din lærer omkring hvad du kan gøre bedre?

Jeg har selv oplevet at det er sværere, eller det virker til det er et større spring fra 4 til 7, det synes jeg i hvert fald det virker til. Måske det kan være at du bare mangler lidt mere også kommer du op og får karakteren 7.

Men mega fedt du gerne vil rykke dig, og forstår dig så godt.
Held og lykke <3

  • H, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat