Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vil gerne sove hos min far men må ikke så længe papmor er der

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

jeg forstår godt det er en svær situation du står i – jeg har ikke skilte forældre men min barndomsveninde havde skilte forældre, og de kunne heller ikke finde ud af at snakke sammen. jeg kunne tydeligt mærke på min veninde hvor meget det faktisk fyldte hos hende, og jeg kunne også mærke hvor ked af det hun var. så kan godt forstå det må være en utrolig svær situation for dig.

jeg tror det der vil få din mor til at forstå, er at vise hvor meget du faktisk gerne vil og hvor meget det betyder. hvis der er noget jeg ved, så er det at forældre vil gøre alt for deres børn (også dine), og jeg er sikker på hun vil dig det bedste. så mit råd er nok bare at tage en alvorlig snak med din mor, om hvor ked af det det gør dig at du ikke må – selvom det stadigvæk er svært.

husk du ikke er alene om alt det her med svær skilsmisse, for der er faktisk virkelig mange der også kæmper med det. jeg håber at du kunne bruge mit råd, også håber jeg i finder på en løsning.

knus og kram
xxx

  • du er ikke alene, Pige, 14 år

Tusind tak for din støtte pige 14 år

  • Drengen i brevet, Dreng, 13 år

Hej
Synes du det er rart at tale med din far om sådan nogle ting? Det kan være at han forstår det, hvis du forklarer ham hvor ked af det du bliver over, at du ikke må sove der mere. For mig hjalp det at skrive et brev til både min mor og min far, hvor jeg forklarede hvordan jeg havde det.

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat