Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vil bo hos mor permanent

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Når du kommer how din far kan du lave et brev hvor der står: Hej Far undskyld 🙏 for at jeg siger det men jeg er lidt bange 😱 for dig og vil gerne bo hos mor nu. Undskyld 🙏 men det er det jeg har lyst til.

Og dig den pige der er ked og bange du skal ikke tage det så tungt. Giv noget tid til dig selv hvor du finder ud af hvad du virkelig vil.

  • Løven, Pige, 11 år

Hej.
Ja har fuldstændig det samme problem. Jeg er ikke bange får min far, men jeg føler bare at mit hjem hos min mor er meget mere sikkert fordi jeg er meget mere tæt med min mor, og jeg har alle mine venner der. Jeg har også en del søskende to hos min mor og to hos min far. hjemme hos min far har min søskende og jeg ikke noget tilfælles, hvor at hjemme hos min mor har min største lillebror og jeg meget tilfælles. Hjemme hos min far blev jeg meget kritiseret af min små søskende på den måde jeg var på, hvor hjemme hos min mor blev jeg ikke kritiseret.
Jeg havde en periode hvor jeg gerne bare ville være hjemme hos min mor har stadigvæk lidt den følelse, men jeg har stadigvæk også en side af mig der gerne ville være hjemme hos min far fordi jeg ville ikke have at han er ked af det. Lige nu går det fint, men får stadigvæk en følelse om at jeg gerne ville bo permanet hos min mor. Jeg syntes det ville være en meget god ide at skrive et brev til ham, jeg tror godt han kan forstå, men det ville sikker komme som en chok for ham, men han skal nok komme over det.

  • Pige, på 14 // 27-08-2019, Pige, 14 år

skriv til din mor om i ikke kan mødes en dag og så kan i snakke og tage hjem til din far og forklare hvorfor du ikke vil mer og flytte hjem til din mor?

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat