Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilte forældre

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej,
Mine forældre har været skilt i lang tid så jeg kan måske hjælpe lidt.
Jeg synes stadig det kan være utrolig svært at mine forældre ikke bor sammen længere. Jeg synes du skal prøve at snakke med dem om hvordan det er du har det.
Der er ingen der fortjener at græde sig selv i søvn.
Når jeg har rigtig mange dårlige tanker der sidder fast plejer jeg at se en rigtig god film eller serie. Hvis ikke det er noget for dig vil jeg råde dig til enten at lytte til noget (ikke trist!) musik, læse en god bod eller sidde og tegne.
Jeg ved hvor uendelig ondt det gør, men jeg lover dig, og jeg snakker med erfaring, at det bliver faktisk bedere.
Jeg sender kram

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej pige på 13 år

Det lyder virkelig som noget være noget. Jeg har selv skilte forældre og det var en mega hård periode og gå igennem, men jeg lover dig for at det hele nok skal blive godt igen.
En ting der er meget vigtig er at du husker på at det er helt okay at være ked af det over det, og det er helt okay at synes det er mega svært og hårdt. For det er det.
Og det er jo svært at komme med en opskrift på hvordan du skal håndtere situationen, da det kan være så forskelligt fra person til person, men jeg vil alligevel give dig nogle råd.

Det kan være vildt svært at skulle række ud til dine forældre i sådan en kaotisk periode, men derfor er det stadig bare mega vigtigt at du får sagt til dem hvordan du har det, og hvor meget det her faktisk fylder i din hverdag, så de kan hjælpe dig bedre på vej.

og det lyder jo til at du har prøvet at snakke med både venner og lærer, og at det ikke rigtig har hjulpet. Jeg fik selv en psykolog da mine forældre gennemgik en skilsmisse, og det hjalp mig vildt meget at få en fagperson perspektiv på det. Og derudover var det også bare mega rart at kunne delle alle mine tanker og have en der lyttede til mig. Så måske det kunne være noget?

Et andet godt råd er bare at gøre ting som gør dig glad, og omgiv dig med mennesker som du bliver i godt humør af og som betyder meget for dig.

Det kræver en masse energi både fysisk og mentalt at skulle vende sig til en hverdag hvor hele familien pludselig ik længere er samlet, og jeg ved godt jeg har sagt det en gang, men det er bare så vigtigt at du minder dig selv om at det er helt normalt og okay at have det svært når ens familie går i opløsning.
Og det er så forskelligt hvor lang tid det tager for folk at tilpasse sig det nye, og du skal bare tage dig alt den tid du har brug for.

Hilsen pige på 16 år!
håber på alt det bedste for dig<3

  • anonym, Pige, 16 år

Første gang mine forældre flyttet væk fra hinanden blev jeg SÅ ked af det men det gik over også snakket jeg med mine venner og de sagde at jeg skulle være sammen med dem og ha det så sjovt med dem og nu er de flyttet fra hinanden igen men jeg glemmer det og er sammen med mine venner 🙂

håber at du ka bruge min historie og at du glemmer at de er skilt husk jeg vil altif være her hvis du har andre spørsmål om nogle råd du vil ha

  • Anonym pige, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat