Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilt

Hej jeg er en dreng på 13 år

og mine forældre er lige blevet skilt.

Jeg kan mærke det er svært

og jeg er meget ked af det

jeg har brug for noget opmuntring

og nogle gode råd

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

bare tænk på det ikke er din skyld JK 🙂

  • Chad, Dreng, 8 år

Hej
Jeg forstår dig godt…

Mine forældre er selv skilte, og har dog ikke kontakt til min far. Grundet han var min mor utro, så har ikke haft lyst til at have kontakt med ham.
– selvom jeg udmærket også vidste det var det bedste for hele min familie. Så synes jeg stadig det var svært, og det er det stadigvæk. Igen selvom jeg ingen kontakt har til min far.

Vil råde dig kraftigt til, at få snakket med nogen om det. Det kan være en eller begge af dine forældre – fortæl dem hvordan det påvirker dig, at de ikke er sammen mere.
– ellers snak med nogle af dine venner, måske nogen som selv er skilsmisse barn. Da de selv kan nikke genkende til, nogle følelser og tanker du nok har.

Vil faktisk bare råde dig til, at få snakket med nogen om det, nogen du føler dig trygge ved- da det kan lette lidt din følser, samt så holder du ikke dine tanker og følelser tilbage. Som til sidst koger over, grundet du ikke har fået dem ud til nogen.
– det hjalp mig ekstremt meget, at få snakket med nogen. Selvom jeg havde det så svært, med at åbne op om det. Men når jeg så gjorte det, havde jeg det bedre bagefter og var gladere.

Nu ved jeg ikke om du sidder og tænker, at dine forældres skilsmisse er grundet dig, men hvis du gøre – er det vigtigt for mig at understrege.
– skilsmissen er IKKE din skyld!

Der kan være så mange grunde til, at de er blevet skilt. Men du er slet ikke en af dem.

Håber du får det bedre, selvom det stadig kan gå op og ned

Vh C

  • C, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat