Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilsmissebarn

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 15

Mine forældre er også skilt. Jeg bor også 9 dage hos min mor og 5 hos min far.

Jeg forstår godt dit dilemma. Jeg kan faktisk genkende det rigtig meget med mig selv. Nu hvor du er 15 år, så vil mit bedste råd nok være at du snakkede (først med din far) om at du gerne selv ville bestemme hvor du er.
At der ikke er faste dage hvor at du skal være enten hos din far eller mor. Snak med ham om at du godt kunne tænke dig at du kunne komme og gå. Fortæl ham at du elsker ham, men at du ikke føler dig tilpas i hvordan det står til nu. Sig at du gerne kunne tænke dig lidt mere fritid. Så hvis du f.eks skal noget med din fars familie, kan du være hos din far. Hvis din far skal noget en weekend kan du bor der uden ham måske enda. Hvem kunne ikke tænke sig at være alene hjemme en hel weekend? Det er selvfølgelig kun hvis du får lov. Men prøv at forklar ham at du gerne selv vil bestemme. Så hvis du nu en dag bliver syg hos din mor, behøver du ikke at skulle op af sengen for at tage hjem til din far. Eller andre af dine egne argumenter.

Fortæl det derefter til din mor med nogle af de samme argumenter. Jeg tror helt sikkert at de vil forstå dig.

Håber det hjalp

  • Anonym, Pige, 13 år

hej pige på 15.
mine forældre er også skilt og jeg bor kun hjemme ved min far, min mor blev selvfølgelig ked af det, men forstod grunden til at jeg valgte at bo hjemme ved min far.
jeg tror din far vil være ked af det, men alligevel respektere din beslutning.
jeg tror bestemt ikke din far vil miste kontakten til dig.

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej
Jeg er selv skilsmisse barn og du skal ikke tænke på at gøre din far ked af det han er voksen og skal nok klare den ❤️

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat