Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilsmisse er stadig svær

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.
Jeg forstår dig 100%!
Er selv gået igennem nogenlunde det samme. Mit bedste råd ville nok være, at du skal huske på, at de jo har det bedre hver for sig. Ellers så prøv at tale med dem om det.
Eller måske prøv at tage til en psykolog. Det gjorde jeg selv, og jeg synes faktisk, at det hjalp❤️

  • Mathilde, Pige, 12 år

Hej, har gået igennem det samme mine forældre blev skilt for et halvt år siden næsten. Jeg for nogengange nogen “mental breakdowns” og sådan. Når jeg så har grædt lidt igennem så prøver jeg ligesom at tænke på hvad der er blevet bedre f.x. De gode ting, to bærbare, dobbelt op med tøj, søde papfoældre og eller søskende. Så sætter jeg min playlist på og ligger og slapper lidt af 🙂 håber du kunne bruge midt af det💕

  • Peppa🐷, Pige, 23 år

Hej jeg ved hvordan det er prøv at tænk på at det beder at de ikke er sammen og prøv at snak med nogle der er tætte som en god ven og hvis du for mod nok så prøv at tal med dine forældre♥️håber at du kan bruge mit råd og at du klare dig

  • Matinz, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat