Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilsmisse er stadig svær

Hej jeg er en pige på tolv og er skilsmissebarn.

Mine forældre blev skildt for 1 år siden og har stadig ikke vundet mig til det.

Min mir er begynt at date en anden og det gør mig helt ked af det inden i fordi jeg ikke vil se min mor med andre end min far.

Hver gang jeg ser et billede af min mor og far sammen kan jeg blive rigtig ked af det fordi jeg ved de aldrig kommer sammen igen

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Har du sagt det til din mor måske hjælpe det dig.
Det kunne også være du skrive et brev til hende eller vise hende det du har skrevet.
K.H pige på 10 år

  • Pige på 10 år, Pige, 10 år

Hej

Mine forældre er også skilt. Det er længe siden, de blev skilt, men man kan stadigvæk blive ked af det.

Det er okay at være ked af det. Det er jo kun 1 år siden. Jeg er sikker på, at hvis du snakker med en du kan stole på om hvad du føler, så skal det nok gå. Og i de næste mange år, er det selvfølgelig okay at blive ked af det nogen gange. Alle bliver kede af det en gang i mellem.

Det kan være rigtig svært at skulle bo to steder, og skifte mellem to forældre. Men du skal nok klare det.

Mange siger, at mennesker er ligesom dyr- ikke skabt til at være sammen med den samme partner hele livet. Dine forældre er ikke sammen mere, og det må være hårdt for dig. Man kan altid håbe, at de finder sammen igen.

Jeg ønsker dig alt det bedste frem over

Solskin

  • Solskin, Pige, 14 år

Hej mine forældre er faktisk også skilt hvilket flere og flere bliver, men det gør det jo ikke nemmere. Så hvis jeg skulle give dig et råd eller to ville det første være at se din mors kæreste som en af din mors venner, og ikke din nye far for det bliver og kan han selvfølgelig ikke blive. Det andet ville være at fortælle din mor at du ikke har lyst til at møde ham før du selv syndes du er klar til det. Husk at det er dit valg og ikke din mors, men hvis det bliver til et seriøst forhold mellem ham og din mor, ville jeg nok rådde dig til at se ham før eller siden.

Det kan jo ende med at de flytter sammen, og derfor er det en god ide at have mødt ham inden. men der er selvfølgelig ikke sikkert det sker og hvis det gør er det nok om lang tid. Ved godt selv hvor svært det kan være at skulle mødes fars eller mors nye kæreste. Jeg blev selv slæbt med til USA efter et halv år for at møde min ene forældres nye kæreste.

  • Dreng 15 år, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat