Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilsmisse

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej 9 årige pige, vi er to personer som er der for at hjælpe. Jeg (en af personerne) har siden jeg var lille haft skilte forældre. Jeg er faktisk også kun hver anden weekend hos min far og en uge hos min mor. Mit bedste råd ville nok være at tale med din mor og far om det, og fortælle at du synes det er svært, så kan i jo sammen finde en måde at løse det på, så du kommer til at føle dig bedre tilpas…vi håber at det vil hjælpe dig.
Kh. dem der er der.

  • dem der er der., 14 år

Hej
Jeg har det helt samme problem, bare lidt anderledes! Jeg synes det bedste du kan gøre, er at sige det til dem eller ringe til dem når du savner dem! Det gør jeg, og det hjælper!

Håber du kan bruge mit råd

  • Anonymous, 13 år

Hej pige på 9 år.
Jeg er en pige på snart 13 år og som faktisk havde sammen problem for 3 år siden. Mine forældre blev skilt for 4 år siden, men det begyndte først at påvirke mig 1 år senere.
Jeg er der 7-7 (en uge hver) og jeg savnede min mor når jeg var ved min far og omvendt…Der var desværre også nogle grunde til at jeg savnede dem så meget. Min far begyndte fx at sætte sig ned på gulvet og græde foran min lillebror og jeg, eller hvis jeg vågnede om natten, hvilket jeg tit gjorde, kunne man høre ham tudbrøle inde fra hans værelse. Det var jo ikke særlig rart?
Men hele min pointe er at hvis du en dag sidder derhjemme og savner din mor eller far, så ring til dem. Det er mit bedste råd. Bare at høre deres stemme og vide at de har det godt.

Jeg håber min roman gav mening og at du kan bruge rådet;)

  • Anonymous, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat