Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilsmisse

Hej jeg har trækket den længe

men det er stadig Ret hårdt mine forældre skal Skilles

og jeg har det skidt heletiden

følger mig ikke. Normal eller tilpas

og der er indtet der gider gå som planlagt

og det er også ret hårdt med lekiterne det svært

Alting er meget Meget svært det køre bare rundt i mit hovde 😖🤯

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej søde, kan forstå du har det svært når alting løber løbsk. Det er normalt at du skal bruge tid på at tilpasse dig at dine forældre ikke er sammen længere. Jeg synes du skal tage en snak med dine forældre om hvordan du har det og lægge en plan for fremtiden i forhold til om du skal være hos mor eller far og om det fx. skifter hver uge.
Det med lektierne har vi alle, du kan altid snakke med din lærer om en lektie plan eller lektie hjælp.
Håber jeg kunne hjælpe lidt:)

  • Lion, Pige, 16 år

Hej pige på 11 år 💕

Jeg vil starte med, at sige mine forældre også er blevet skilt. Det gør rigtig ondt, især fordi man bare vil have sine forældre skal være glade, og man har svært ved, at forstå de er gladere uden hindanden.
Har du nogle søskende? Det vil helt sikkert hjælpe dig, at tale med dem om hvordan i ser hele situationen. Hvis du har mod til det, kan du også fortælle dine forældre, hvordan du har det, de vil helt sikkert sætte stor pris på, at høre dine tanker. Måske kan i lave en aftale, hvor i spiser aftensmad sammen en gang i mellem, og stadig holder din fødselsdag sammen osv.
Jeg ved ikke om dine forældre stadig vil være venner, men det håber jeg, at de vil. (:

Når du siger, at det er hårdt med lektierne, ved jeg jo ikke, om du mener, det er fordi, du har det svært fortiden, eller om det altid er sådan. Men i hvertfald kan du snakke med din lærer om det, i kan måske aftale, at hun/han/de hjælper dig med det eller, at du ikke behøver, at lave helt det samme som de andre. Det er ikke sundt, at gå rundt, at stresse så meget over lektier.

Du skriver også, at tankerne bare kører rundt i hovedet, måske kan du tale med en tryg voksen, (som ikke er dine forældre,) om hvordan du har det. Hvis du ikke lige kan komme i tanke om nogen du tør tale med, så kan du jo ringe til BørneTelefonen. Du kan sige, at du bare har brug for nogen, at tale med, når du har det sådan her, og hvilke andre bekymringer du skulle have.
Det er nok rart for dig, at tale med nogen om dine store tanker.

Husk at dine forældre elsker dig! Du er et fantastisk menneske, der fortjener, at have det godt! Selvom at det hele ligner lort lige nu, så tro mig, det skal nok blive bedre. 💕

Mvh en pige der ved du kan klare det! 💪

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej søde!

Nu kender jeg det godt og det er bare så hårdt når ens forældre bliver skildt! Men husk det ikke er din skyld de skal skilles. Jeg ved at dine forældre elsker dig højre end noget andet og vil gøre alt for at få dig til at have det godt. Så fortæl dine forældre hvordan du har det og jeg er sikker på du kan klare det!

Men hver sikker på at snakke med nogen du stoler på. Det kan være din veninde eller en lærer eller et familie medlem. Det kan hjælpe rigtig meget og en god mode at få dine tanker ud på. Evt kan du aftale med den person du vælger at i mødes og snakker hver mandag, på den måde kommer du ud med tankerne og det kan blive meget nemere.

Ellers hvis du har nemere ved at skrive dine tanker ned så skam dig en dagbog på den måde kan du også skrive dine tanker ned uden at andre ved det. Dog vil jeg anbefale du også snakker med nogen men en dagbog er også en god muglighed.

Og så held og lykke med det hele! Det hele er svært ligenu men jeg lover dig at det bliver bedre også hvis det måske ikke virker sådan ligenu skal det nok gå! Og husk dine forældre elsker dig.

Hilsen Clara<33

  • Clara, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat