Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilsmisse

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 14 år. Mine forældre er også skilt og det har de været i ca 4 år nu. Dengang det var nyt for mig blev jeg også tit ked af det for at skulle skifte. Men prøv at lade vær med at tænke på dine forældre, og lad være med at ringe, fordi så bliver du bare mere ked af det. Men elles prøv at snakke med dine forældre, det hjælper.

  • Alberte, Pige, 12 år

Hej, pige på 14.
Mine forældre er også skilt. Da de lige blev det havde jeg det også sådan. Jeg snakkede meget med min mor om det og fik lavet en aftale om at skifte efter 14 dage hos hver. Jeg synes at det kan virke bedre, for man kan måske nå at få det ud af den anden uge, end man kan med en uge. Jeg har prøvet at savne den anden forældre i en uge og så savne den anden, fordi jeg ikke følte jeg var sammen med den. Kunne det måske være en ide at spørge om?
Et andet råd er at du måske kunne snakke med den forældre du ikke er hjemme ved eller mødes med den.
Du kan måske også spørge om de har lyst til at lave sådan at i tager et sted hen fx. En café om søndagen, når du føler at det er svært. Så får du været sammen med begge forældre og det kan være at du kan sige farvel uden at savne den anden.

Bedste hilsner fra

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej
Mine forældre er selv skilt, og jeg kender godt til dit problem. Jeg er 14 år, og har nu valgt at jeg ikke ligeså ofte vil hjem til min far. Faktisk besøger jeg ham kun en gang i måneden ca..
det hjalp mig at:
Når min far kom for at hente mig, aftalte jeg at vi lavede lidt sammen med min mor inden vi tog afsted. Fx spiste vi sammen, fik kaffe, cafe eller spillede et spil. Så glemmer man lidt de svære følelser og det føles ikke længere så trist at skulle forlade den ene forælder. Håber mig svar hjælper.

  • Pige, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat