Brev

Skilsmisse

Hej,

Her for et par måneder siden blev mine forældre skilt. Egentlig har det været en rimelig “sund” skilsmisse, i forhold til hvad mange andre har oplevet.

Min far har dog allerede fået en ny kæreste, oooog hun er allerede gravid.

Jeg tror ikke det var hans mening at alt det her skulle ske så hurtigt, men man kan vel ikke holde følelser tilbage.

Hun er dog meget sød, og jeg er selvfølgelig også meget glad på min fars vegne. Plus det, skal jeg jo også være storesøster, hvilket jo er fedt.

Min mor derimod har det lidt svært ved det. Skilsmissen har taget lidt hårdere på hende.

Tanken for hende om at min far får et barn med en anden en hende, må nok være hård, og det er virkelig også forståeligt.

Jeg prøver virkelig at gøre så meget som muligt for at hjælpe hende.

Men jeg føler bare ikke jeg gør nok, og vil godt hjælpe endnu mere.

Hvad skal jeg gøre?

Kærlig hilsen,
Pige, 12 år

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 12

Prøv at snakke med din mors forældre
( dine bedsteforældre ) om de kan prøve at hjælpe dig og din mor.

  • Anonym, Pige, 11 år

Hej pige på 12 år. Mine forældre er skilt og det skete da jeg var 3 år men det er stadig hårdt. Du vil nok komme til at støde på mange forhindringer på vejen gennem det her, mit bedste råd er nok du skal tage den stille og roligt og huske at hjælpe din mor med ting som feks. Dække bord, tømme opvaske maskinen osv… Husk også at sige hvor meget du elsker hende og det hele nok skal gå. <3

  • Anden pige, Pige, 12 år

Hej Pige på 12 år.
Jeg er 14 år og mine forældre har været skilt siden jeg var 2 år.
Jeg har det personligt svært med det og syntes det er hårdt men jeg er har været det hele tiden så jeg kende følsen. Du skal hvide der nok kommer nogle forhindringer med tiden men prøv at tage dem roligt. Min far havde det sværrest med skilsmissen så jeg fortalte ham bare hele tiden hvor meget han bedtydder for mig. Det var sværest for ham da jeg flyttede med min mor og papfar 5 år tid københaven. Jeg er sikker på du gør dit bedste.<3

  • Pige, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat