Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilsmisse

Jeg har lige fået at vide at mine forældre skal skilles.

Jeg er bange for at de finder en ny kæreste og glemmer mig og min bror.

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Mine forældre er også skilt. For under et år siden havde jeg det på altså PRÆCIS samme måde. Jeg var virkelig bange. Jeg sagde faktisk ikke rigtigt noget. For ikke sǻ lang tid siden fik jeg afvide at min far havde fået en ny kæreste og det er overhoved ikke så slemt! Jeg havde fortrudt at jeg var så bange. For det er faktisk ret rart at have en extra. Og husk! Din forældre elsker dig lige meget hvad! Og du kan altid snakke med nogle. Hvis du syntes at det er svært at få det sagt kunne du evt snakke med dine veninder. Jeg snakkede med en der også lige havde stået ud for en skilsmisse og det hjalp virkelig!

Håber du kunne bruge mine råd

  • en der prøver!, Pige, 11 år

Hej pige på 11
Den situation du står i er ikke rart for dig at være i og den frygt du har er hellere ikke rar.
Mine forældre er også skilt og har begge fået nye kærester.
Mit råd ville være at snakke med dine forældre om det!😊
Snak med den du er mest tæt med om hvordan du har det for jeg er helt sikker på at de meget gerne vil hjælpe dig.
Det er de færreste forældre der glemmer deres børn så det syntes jeg ikke du skal være bange for🙂 Du kan også snakke med din bror hvis du er mere tryg ved det, det kan være ham har det på samme måde og at i sammen kan snakke med enten din far eller mor eller begge to!😊 Det er mit bedste råd snak med dine forældre om det! Håber du kan bruge det til noget!😊 Vh pige på 12 (som også har skilte forældre)

  • Pige på 12, Pige, 12 år

Hejsa.
Jeg har ikke prøvet det her, men jeg tror lidt at du har brug for at høre det her….
Jeg skal selvfølgelig ikke komme og sige at jeg forstår dig, for det gør jeg ikke, men det betyder ikke at jeg ikke har haft den samme følelse som dig. Jeg har angst og stress og prøver at komme igennem det. Jeg prøver og prøver indtil jeg bliver udmattet… jeg håber at din bror og dig får det bedre og det skal lige siges: dine forældre kunne aldrig finde på at glemme jer. Jeg håber virkeligt at du er ok, og håber at du fik et lille smil på læben
DBH pigen der prøver

  • Pigen der prøver, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat