Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilsmisse

Hej, jeg er en pige på 12 år.

Mine forældre er skilt og lige nu er jeg 7 dage hos far, og 7 dage hos mor, men min mor bor 15 min væk fra byen og skolen.

Jeg vil gerne være hele tiden hos min far men ved ikke om det er for voldsomt, og min mor er RIGTIG følsom.

Hvis jeg siger det til min far vil han bare sladre til min mor, så ved ikke hvad jeg skal gøre.

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige 12 år
Mine forældre er også skilt og har været det siden jeg var 6. Noget af det jeg har erfaret er, at både min mor og far sætter meget stor pris på den tid de kan bruge med mig og min bror. Når man tager en beslutning om at man kun vil bo hos den ene forælder, skal man være helt sikker. Jeg ville personligt råde dig til ikke at køre direkte fra 7/7 til 7/0, måske en overgang som 10/4 eller noget i den stil. Man skal også tænke på om der er nok grundlag, fordi selvfølgelig kan det være træls at din mor bor et stykke væk, men i fremtiden vil du måske fortryde at have boet fuldtid hos din far kun pga distance. Men hvis du generelt har det bedre hos din far er det helt i orden at have det sådan. Det er vigtigst at du har det godt, fordi du er deres barn.

  • Pige, Pige, 14 år

Hejsa
Det lyder til at du er tættere til din far end din mor. Tal alene med din mor først og omkring hvorfor du gerne vil være ved din far mere. Der efter tal med din far. Jeg ved ikke hvordan dine forældres forhold er lige nu men du kan måske sige det til dem på samme tid hvis det er. Du skal også have dine forældre til at tale sammen alene om dit valg. Men tal med dem. det erden eneste mulighed at der sker noget

MVH mig

  • Keglen, Pige, 14 år

hej jeg er 10 år jeg er en dreng. jeg har også mine forældre skilt jeg ser min mor hver dag men min far ser jeg kun en kan om måneden. jeg savner ham ikke så meget. min mor har en kæreste men det har min fare også. jeg har ikke set min fares kæreste jo kun på bilde. hun har tre piger jeg kan ikke huske vor mange år de var. min bonusfar han bliver horedet meget sur. jeg sidder nu klokken 20:47 og skriver.

  • dreng 10 år, Dreng, 10 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat