Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilsmisse

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13
Skilsmisse er aldrig sjovt eller fedt men det er bedre end at dine forældre skal gå og vare sure på hinanden og skændes. Du kan snakke med dem og spørge ind til skilsmissen eller snakke med en fra klassen der også har forældre der er skilt ❤️

  • Anonym, Pige, 10 år

Hej, mine forældre er også skilte, og det har de været i lidt over 5 år nu.
Jeg havde det også rigtig svært med det i starten, men det er rigtig godt at få snakket med nogle om det, en ven/veninde eller en voksen (evt. ikke din mor eller far) kan være en rigtig god ide, de kan ligsom se det fra en anden synsvinkel, som jeg havde rigtig meget gavn af den gang. Men selvom du snakker med andre om det, er alligevel også rigtig vigtigt at få snakket med din mor og far om hvordan du har det.
En ting jeg har fundet ud af er at det er vigtigt at huske på at dine forældre elskede hinanden da de fik dig, derfor vil de jo dig det bedste. De bliver jo ikke skilt for at være onde mod dig, selvom det godt nogle gange kan føles sådan.
Jeg ved af erfaring at det nok skal blive bedre, det tager tid, men det skal nok blive bedre.
Jeg ønsker dig alt held og lykke i fremtiden, det skal som sagt nok gå, det lover jeg!!

Knus og kram herfra <3

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er rigtig synd for dig du kunne prøve at tænke på noget andet fx hvis du har et dyr kan du være sammen med det er altid sammen med mine dyr eller du kan være sammen med dine venner eller cykle en tur det hjælper også at forkæle sig selv med slik for da jeg mistede min hest var jeg tude færdig jeg græd hele tiden så var jeg sammen med mine andre dyr og jeg forkælede mig selv indtil jeg hadve penge til en ny hest !😊
Held og lykke😁

  • Caroline, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat