Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal mine forældre Skilles??

Mine forældre skændes hele tiden og det har de gjort i lang tid.

 

De siger til mig at de elsker hinanden, men i går snakkede min far grimt til min mor og nu græder min mor og de snakker ikke sammen.

 

Tror I mine forældre er ved at blive skilt? Hvad skal jeg gøre!

Dreng, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej dig. ♡
det må være svært.
altså mine forældre kan selvfølelig også disskutere.
det er forskelligt fra familie til familie.
jeg kan ikke svarer dig om dine forældre bliver skilt dsv.
men du skal ikke være ked af det ♡
du kan gøre.
snak med dine søskende hvis du har det
snak med en lærer snak med nogen om det.
♡det kan være svært men gør det du får hundrede gange bedre efter håber du har det godt idag ♡

  • Anonymous, 15 år

Jeg har selv været igenem den tid mine forældre har været skilt lige siden jeg var 6 år du skal bare lade det gå igennem det øre og så det andet og så når de er blevet skilt så har du det meget bedre

  • Kristoff2013, Dreng, 10 år

Hej dig
Forstår godt at du kan have det svært og føler måske at det er din skyld eller noget, men det er det ikke – tvært imod!
Mine forældre er lige blevet skilt og det havde jeg det svært med, men nu når jeg husker tilbage er det kun godt for jeg havde det ikke godt da jeg hver dag sad og hørte på mine forældre skændes. Det var skrækkeligt og jeg følte ikke jeg havde noget, og havde ikke nogen bedste venner jeg kunne snakke med. Så det er helt normalt. Men der er selvfølgelig også nogle forhold som er indviklet, så folk råber af hinanden og tror de får det bedre, og det kan godt være de får det. Hvis jeg var dig, vil jeg snakke med mine forældre og fortælle dem hvordan du har, og det fortryder jeg helt klart at jeg ikke gjorde.

  • Giraffen, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat