Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sådan har jeg det !

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej Cirkeline.
Jeg er virkelig ked af, at du har det sådan her. Jeg er selv delebarn, og jeg har 5 søskende. De har det på samme måde, hvor de savner den ene forælder, når de er hos den anden. Det duer jo ikke, at du bliver ked af det. Kan du måske snakke med din mor eller far, om det her? Det syntes jeg, at du skal gøre. Det kan måske hjælpe dig, så du ikke er så ked af det. Fordi det er jo heller ikke sjovt, at gå rundt og have ondt i maven over det. Jeg syntes måske, at du skal snakke med om at du er hos din mor 1 uge, og så 1 uge ved din far. Det er måske en løsning, så du ser dem begge lige meget.
Jeg håber virkelig, at jeg har hjulpet dig bare en lille smule.
Hav en super god dag<33

  • Anonymous, 14 år

Hej Cirkeline.
Min forældre har været skilt i nogle år og i starten var lige præcis det sammen som med dine. Jeg savnede altid min forældre og blev ked af det men jeg tror det kan have noget at gøre med man skifter fra sted til sted og det er svært at undvære sine forældre men jeg syntes at du skal snakke med dem og sige at det skal begynde at blive bedre venner vis det ikke er for deres skyld så for din jeg syntes selv det påvirker mig at mine forældre ikke kan enes så det tror jeg vil være en god ide:-)

  • Cathrine, 13 år

Jeg synes måske ar du skal snakke med dine forældre om du kan være lige lang tid hos dem.
Nu ved jeg jo ikke hvordan dine forældre har det med hinanden, men måske skulle du lave noget med dem begge på en gang fx Tivoli eller en gåtur osv.
En god ting kan altid være at have en bamse eller noget andet med dig hver gang, så når du savner en af dine forældre kan du finde bamsen frem og kramme den 🙂
Held og lykke!

  • Hjælper123, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat