Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Prøver at hjælpe ven men ved ik hvordan?

Hej jeg er en dreng på 13 år snart 14.

Jeg har en ven og hans forældre er lige gåedt fra hindanden

men mine forældre er også skildt og jeg kan se på ham han er rigtig ked af det

og vil meget gerne være en god ven og hjælpe ham med at kunne have nogen at snakke med

hvordan kan jeg hjælpe?

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej, det er mega sødt du vil hjælpe din ven. Synes du skal sige noget ala “hey, jeg ved godt hvordan du har det, og bare sig til hvis du har lyst til at snakke om det”. Måske vil han gerne snakke om det en dag hvori to er alene. Og hvis han siger at han helst ikke vil tale om det, så prøv at muntre ham op ved bare at være normal, og lave sjove ting sammen, så han glemmer lidt hans problemer derhjemme. Din mor/far kunne jo også snakke med hans mor/far/forældre om hvordan man kommer igennem det, og give dem råd så de måske er bedre til at tage hensyn til din ven.

  • Held og lykke, Pige, 13 år

Hej, det er rigtig rart for ham hvis du snakker om det med ham.
Det kan være hans forældre har skændtes meget eller andet, du kan jo prøve at snakke med ham, ellers kan i lave nogen sjove ting sammen så han tænker på andre ting.
Det kan være ret hårdt hvis man det meste af sit liv har levet et liv med en hel familie og at det bliver delt op nu, og det kender du jo også til, så det er en god ide at snakke om det, lave noget så han tænker på andet ting og vise at man støtter ham.
Held og lykke (:

  • Hope, Pige, 11 år

hej med dig.
synes for det første virkelig at det er sødt at du vil hjælpe din ven, det viser bare hvor meget du holder af ham.
nu hvor dine forældre også er skilt, forstår du ham nok bedre end de fleste. tror mest af alt det handler om forståelse for ham. så hvis jeg var dig, ville jeg nok spørge lidt indtil det og sige “det må være så svært at være dig lige nu” også bare lytte til ham.

jeg håber du kunne blive mit tip.
xx

  • xx, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat